Velger alternativ allergibehandling

Allerede nå er mange pollenallergikere i full gang med å forberede seg til en støvete vårsesong. Men ikke alle vil svelge den tradisjonelle allergimedisinen.

Homeopat Kamilla Hill har behandlet mange mot pollenallergi med gode resultater. Foto: Marie Kjørboe

Energiklinikken i Drammen gjør homeopat Kamilla G. Hill seg klar til dagens første time. Inga Marie (9) skal behandles mot pollenallergi, som hun har vært sterkt plaget med i flere år før homeopatimedisinene ble løsningen.

- De vanlige allergimedisinene hun fikk av legen virket ikke så veldig bra, og gjorde henne bare trøtt og sliten, forteller moren til Inga Marie.

- Jeg hadde allerede prøvd homeopatimidler og merket at det fungerte, så da lot jeg Inga Marie begynne med lik behandling på denne tiden i fjor. Når pollensesongen kom var hun mye bedre enn hun hadde vært de tidligere årene.

 

Likt behandler likt

Hill tenner et lite stearinlys ved siden av et par små glassflasker med homeopatiske medisiner i.

- Homeopati er en behandlingsform der vi forsøker å finne midlet som matcher pasientens symptomer, og på den måten sette i gang en helbredelsesprosess hos pasienten. Likt behandler likt er hovedprinsippet i homeopatien.

Det vil si at dersom man er allergisk mot bjørkepollen, vil man bli behandlet med svært uttynnet bjørkepollen i homeoapatisk form.

Inga Marie henger fra seg den tykke boblejakken før moren blir med henne inn i behandlingsrommet i de lyse lokalene. Selv om pollensesongen enda ikke har begynt er det viktig å begynne medisineringen tidlig, også når det gjelder homeopatimedisiner.

- Først gjør jeg et homeopatisk intervju hvor jeg kartlegger pasientens symptomer for å finne det midlet som dekker de fysiske, emosjonelle og mentale særtrekkene hos klienten. Når det gjelder pollenallergi begynner jeg behandlingen i januar-februar for å sette pasienten i balanse og finne den bakenforliggende årsaken til allergien.

I tillegg til intervjuet, bruker Hill bioresonansterapi for å gjøre det enklere å bestemme hvilke midler som er mest gunstige for klienten. Ved hjelp av et apparat måler hun den elektriske motstanden i meridianene, som er de energibanene i kroppen som akupunktører arbeider ut ifra.

Se hvordan bioresonansapparatet brukes.

 

Skeptisk til "sukkerpiller"

Den største kritikken homeopatiske midler blir møtt med, er at virkestoffene i de hvite kulene, som hovedsakelig består av sukker og vann, er for uttynnet til at de faktisk kan ha noen effekt. En internasjonal kampanje mot homeopatisk medisin, igangsatt av gruppen Merseyside Skeptics Society, har skapt diskusjon rundt hvorvidt homeopatiske midler egentlig har dokumentert effekt.

Kamilla G. Hill tror skepsisen blant mange bunner i mangel på kunnskap om behandlingsmetoden, men også mangel på forskning.

- Det er ingen gode studier som kan fastslå at dette er vitenskapelig bevist, fordi det er vanskelig å sette alternativ terapi inn i den måten å dokumentere medisin på, forteller hun.

Trond Egil Hansen, leder i Allmenlegeforeningen, legger likevel ikke skjul på at alternativ behandling av tradisjonelle sykdommer og allergier er mye brukt.

- Vi er kjent med at alternativ medisin er særdeles utbredt, men det blir opp til hver enkelt å forsøke det. Homeopatiske midler har ikke dokumentert effekt med vitenskapelige metoder slik vanlige legemidler har.

Hør hva fem på gata synes om alternativ medisin.

 

Kan ikke erstatte legemidler

Hansen påpeker også at det er viktig å ikke bruke alternativ medisin fremfor nødvendige legemidler.

- Alternativ behandling kan ikke erstatte andre legemidler ved tilstander der legemiddelbehandling er nødvendig. Det er viktig at nytilkomne sykdommer først vurderes med utredning og behandling på grunnlag av forskningsbasert kunnskap, sier han.

Dokumentert eller ikke, for Inga Marie spiller det liten rolle. Hun håper heller på å kunne gå en symptomfri vår i møte.