Seier med bismak

FrP og ordfører Harald Espelund er vinnerne av valget i Ullensaker kommune. Men partiet er ikke lenger like overlegent.

Frp-leder Tom Staahle (bak) var svært spent under valgvaken på Jessheim. Her sammen med Høyre-leder Tim Holmvik og Willy Kvilten.

- Jeg er veldig glad nå. Vi er helt klart valgvinnerne i Ullensaker, men dette er selvfølgelig en seier med bismak i og med at FrP gjorde det så dårlig på landsbasis, sier Harald Espelund, som blir å finne med ordførerkjedet rundt halsen også de neste fire årene.

Mistet to mandater

FrP fikk totalt 36,1 prosent av stemmene i Ullensaker kommune, noe som er en tilbakegang på 5,3 prosent i forhold til det forrige kommune- og fylkesvalget i 2007. Partiet mister to mandater i kommunestyret (tidligere kalt Herredstyret journ.anm.).

Alle de lokale meningsmålingene viste at FrP kom til å gå seirende ut av valget i Ullensaker kommune, men den profilerte ordføreren har hele tiden nektet å ta seieren på forskudd.

Mandag kveld kunne 62-åringen og resten av hans partikolleger imidlertid puste lettet ut. Mens kollegene i FrP og Høyre holdt valgvake på utestedet Hydranten i Jessheim sentrum, holdt ordføreren seg for seg selv på rådhuset hele kvelden. Da valgresultatet var klart jublet han ikke. Men smilet var allikevel på plass.

- Jeg kan bare si at velgerne våre har valgt rett. Vi skal vise oss tillitten verdig, konstaterer ordføreren til Journalen.

Godt forbilde?

Også FrP-leder Tom Staahle var fornøyd med resultatet i kommunen.

- Jeg er utrolig stolt av våre folk. Vi holder posisjonen i Ullensaker til tross for at FrP ikke har hatt et godt år totalt sett, sier Staahle.

Det har blåst hardt rundt Harald Espelund den siste tiden. Tidligere i sommer mistet han lappen etter å ha råkjørt på E6 ved Hamar. Og for bare får dager siden meldte VG at han er anmeldt for å ha kjørt bil, altså uten førerkort. Espelund vet ikke om dette har ført til at Frp mistet stemmer i Ullensaker.

- Det som har skjedd, er noe jeg selvfølgelig ikke setter pris på, sier han.

- Er du et godt forbilde for innbyggerne i Ullensaker kommune?

- Jeg burde være det, svarer han kort.  

Langer ut mot venstresiden

Espelund forteller at det første han skal gjøre når han kommer på jobb tirsdag morgen er å skrive et leserinnlegg til den lokale avisen, der han kommer til å lange ut mot de rødgrønne partienes valgkamp i kommunen.

-  Det har vært et konstant negativt kjør fra venstresiden. De har latterliggjort oss, og har blant annet feilinformert velgerne om gjeldsproblemene til Ullensaker. Nå skal jeg fortelle sannheten, hevder Espelund.