Tror ikke på sympatistemmer

Kristine Horni i Asker Ap har ikke noe tro på at det er sympatistemmer etter 22.juli som har ført til høy oppslutning for partiet.

Kristine Horni (20) er en av de yngste kandidatene i årets valgkamp, og har derfor fått oppleve terroraksjonen på Utøya på kroppen. Mange av partikollegene hennes befant seg på Utøya under skytingen.

Under Budstikka.no sin meningsmåling i slutten av august kunne man se at AP hadde fått en oppslutning på hele 27,7 prosent av Askers velgere. Horni tror ikke at det er sympatistemmer etter 22. juli som ligger bak.

– Jeg tror folket har forstått hvor viktig det er å delta i demokratiet og benytte seg av stemmeretten sin, og bidra til at fellesskapet bestemmer slik at makten ikke ligger hos et enkeltmenneske. Mange mente at vi kom til å få større oppslutning fordi folk synes synd på oss, men det har jeg ikke fått inntrykk av under årets valgkamp, sier Horni.

Arbeiderpartiet fremover

Arbeiderpartiet har så langt ti mandater i kommunestyret og er det største opposisjonspartiet i Asker. Målet er å få inn to til.


– Håpet er å få misfornøyde Frp-velgere til å stemme AP istedenfor. Vi har innsett at Lene Conradi mest sannsynlig blir sittende som ordfører etter årets valg, da Høyre ledet klart med 37 prosent på siste meningsmåling. Likevel, fortsetter vi å øke på samme måte vil vi forhåpentligvis nå helt til toppen om noen år, sier Horni.

Positiv valgdeltakelse

Horni forteller at folket virker positive og at mange skeptikere har endret mening.

– Tidligere har vi ofte blitt møtt med skepsis når vi har delt ut roser for Arbeiderpartiet, mens i år har velgerne tatt dem imot med mer åpenhet enn før, forteller Horni.

– Jeg tror det er fordi folket har blitt mer bevisst på å bruke stemmeretten og å engasjere seg i demokratiet. Vi har hatt stort fokus på viktigheten av å delta i fellesskapet, og derfor har vi klart å mobilisere gjennom stemmeretten.

Brenner for ungdommen

Hun mener blant annet at kulturarrangementer og treningstilbud er altfor dyre. Hun ønsker at alle skal kunne delta uavhengig av hvor lite penger de har.

– Det ideelle hadde vært å innføre et kulturkort som gir ungdommen rabatt på billetter og inngang til ulike arrangementer i kommunen, sier den engasjerte politikeren.

– Jeg ønsker også å at det skal bli gratis for ungdom under 19 år å trene, og at det skal bli billigere å reise kollektivt. På den måten vil også vi spare miljøet. Asker er en rik kommune, så midler har vi nok av, avslutter Horni.

 

Følg med på årets valgresultater på nrk.no.