- Du er ikke kompetent til å dømme meg

Mulla Krekar mener at dommer Per Fleisje ikke har tilstrekkelig kunnskap om islamsk lov.

Under den pågående rettsaken mot mulla Krekar, der han blant annet er tiltalt for drapstrusler mot Erna Solberg, hevdet Krekar onsdag at tingrettsdommer Per Fleisje ikke har nok kunnskap til å være dommer i saken.

- Du er ikke kompetent til å dømme meg. Du har verken islamsk bakgrunn eller nok kunnskap om islamsk lov, sa mulla Krekar til tingrettsdommeren i sin forklaring onsdag.

Han antydet at det ikke var tilstrekkelig at Fleisje kun hadde kjennskap til det norske lovverket. Krekar har tidligere forklart at hans egne uttalelser, med bakgrunn i islamsk lov, ikke skal tolkes som trusler, men analyser.

- Vi er ikke barmhjertige

Under onsdagens forklaring la Krekar frem en avhandling om islamsk lov. Avhandlingen beskriver hva som skal skje med den som river i stykker eller brenner Koranen.

Krekar er blant annet tiltalt for å ha kommet med trusler mot kurdere som skal ha revet ut og brent sider fra Koranen. Det var med klar henvisning til disse at han la frem avhandlingen.

- Vi er ikke barmhjertige mot de som sverter Koranen og vi aksepterer ikke fra noen å fornærme vår religion, sa Krekar.

Videre sa Krekar at de som skal ha brent Koranen må omvende seg for å unngå å bli drept. Dersom det hersker noe uenighet rundt dette er det ikke hvorvidt disse skal drepes, men hvor drapene skal skje - i muslimske land eller i ikke-muslimske land.

- Det er uansett ikke jeg som skal drepe dem, men den muslimske nasjon i sin helhet, sa han.

Krekars uttalelser ble tøffe å takle for de fornærmede, og en slektning av de drapstruede kurderne forlot rettsalen gråtende.

Flere trusler

Mulla Krekar fortsatte i sin forklaring å komme med flere trusler. Blant annet henvendte han seg til de som skal ha gjennomført skytingen mot Krekars bolig i januar 2010.

- Vi har bilder og adresser av de som skjøt mot meg. Har vi tid, skal vi vise dere det, sa Krekar med henvisning til gjerningsmennene.

Journalen har vært i kontakt med kilder med god kjennskap til islam. Ifølge kildene er utsagnet ment som klare trusler mot de som skjøt mot Krekars bolig.

Mulla Krekar: