23-åring kan vippe Lysbakken ut

Nå som Erna Solberg blir statsminister, kan det bety stortingsplass for økonomistudenten Erik Skutle (23)

Tredjekandidat fra Hordaland Høyre Peter Christian Frølich (t.v) og sjettekandidat Erik Skutle.

Skutle er leder for Hordalands Unge Høyre og er sterk i troen, selv om stemmene fra Bergen ikke er ferdig talt opp.

- Jeg har enorm respekt for Audun Lysbakken, og synes han har gjort en kjempegod valgkamp. Jeg unner han egentlig den plassen. Men ikke på bekostning av meg, sier den unge stortingskandidaten lattermildt.

En fordel å være ung

Skutle ser på sin unge alder som snarere en fordel enn en ulempe.

– Det handler om å ha et generasjonsperspektiv. Vi vet at oljeinntektene vil nå toppen i 2017, og vi vet at i 2060 vil vi gå i et massivt underskudd hvis vi fortsetter som i dag.Vi er nødt til å gjøre noe radikalt med skolen, noe radikalt med forskning, og vi er nødt til å sette harde prioriteringer i næringspolitikken. Vi er nødt til å si nei til noe. Det tempoet vi har i dag er ikke bærekraftig, sier han.

- Hvilken betydning tror du det har at du har gått på det man omtaler som SV-skolen?

– Det finnes veldig mange gode lærere i Norge, og jeg har hatt veldig mange gode lærere selv. Det handler ikke om lærernes ferdigheter eller motivasjon, men det handler om verktøyene. Når vi ser at matematikkresultatene spriker med en hel karakter mellom de som har lærere som har fem års utdannelse og de som har fire års utdannelse, vitner det om at det må tas grep.

Høyre satser sterkt på ungdommen

Petter Haraldsen, leder i Bergens Unge Høyre, tror det vil bety mye å få inn en så ung politiker på Stortinget:

– Det vil bety at vi har en direkte påvirkning i Norges høyeste politiske organ.

Haraldsen lovpriser Høyres satsning på de unge.

– Høyre i Hordaland er det fylkeslaget i Norge som satser mest på unge. De viser at du ikke trenger å ha 50 års bakgrunn fra fylkestinget for å komme på Stortinget, men at de i stedet har ambisjoner og satser på talenter, mener han  og legger til:

– Jeg tror det vil ha stor betydning for unge mennesker å ha en person på Stortinget som har gått den skolen de unge går på i dag, som vet hva forskjellen på en god og dårlig lærer er. Det er utdanningen som har noe å si etter oljen, sier Haraldsen.

 

 

Stikkord