Alle gratulerte Erna

Knut Arild Hareide allierte seg med Trine Skei Grande, og partiledere på begge sider hyllet Erna Solberg. Nattens partilederutspørring var preget av harmonisk stemning, til tross for regjeringsskifte.

Jens Stoltenberg og Erna Solberg sammen, i intevju på NRK på stortinget etter at resultatet av stortingsvalget 2013 ble langt på vei klart (Foto: Eskil Wie)

- Jeg har fast følge med Trine, sa Knut Arlid Hareide.

Venstreleder Trine Skei Grande ønsket seg også et sterkt sentrum, men vilel ikke svare på mulighetene for å gå i regjering uten KrF. Knut Arild Hareide poengterte at det vil være viktig for de to sentrumspartiene å kjempe for sine fanesaker.

- Norge skal ta riktige steg i miljøpolitikken.  

skei grande debattFoto: Eskil WieØnsker samarbeid

De borgerlige partiene stilte seg positive til en samarbeidsregjering bestående av alle fire partier.

- Alle må syns og alle må få, sa Siv Jensen. Hun ville ikke trekke fram enkeltsaker som FrP vil holde fast ved. Heller ikke de andre partilederne ønsket å trekke fram saker de vil kjempe for.

Støtter Erna

Knut Arild Hareide innledet sitt innlegg med å gratulerer Erna Solberg med det han omtalte som et fantastisk valgresultat og som Norges nye statsminister. Jens Stoltenberg og Liv Signe Naravsete benyttet også anledningen til å gratulere Høyres partileder.

SV stolt over egen innsats

Tross et dårlig valgresultat var SV-leder Audun Lysbakken fornøyd med partiets innsats i valgkampen.

- Vi har reist oss fra rekorddårlig målinger under valgkampen. Det skal vi være stolt av.

Miljøpartiet venter

- Jeg er nok den lykkeligste mannen i salen, uttalte nasjonal talsmann i Miljøpartiet De Grønne, Harald A. Nissen. Han er stolt over måten partiet for første gang har markert seg i norsk politikk på. Hvem partiet eventuelt skal samarbeide med, kom ikke klart fram.

- Det vil avhenge av hvem vi får invitasjon fra. Vi venter fortsatt på invitasjon til samarbeid fra de andre partiene.

Stikkord