Fremmer likestilling og mangfold

I regjering eller ei, skal Arbeiderpartiet fortsatt kjempe for at folk skal få leve de livene de ønsker, sier Jens Stoltenberg i sin tale.

Oslo 2013-09-09 , Valgvake , Arbeiderpartiet , AP Jens Stoltenberg mottar partiets hyllest på talerstolen på folkets hus (Foto: John Christian Nygaard)

– De har bokstavelig talt stått på dag og natt, og oppnådd imponerende skolevalgresultater, sier statsminister Jens Stoltenberg med et smil.

Han åpner med det valgkveldens tale med å takke alle som har deltatt i valgkampanjen - og da spesielt AUF og Eskil Pedersen. Statsministeren blir møtt av stående applaus og høy jubel i Folkets Hus.

Videre takker han også sine samarbeidspartnere Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Stolte av det de har oppnådd

Jens Stoltenberg forteller at Arbeiderpartiet ikke bare er stolte av det de skal gjøre videre i fremtiden, men også det de har klart å oppnå så langt.

- Vi har hatt en stø kurs de siste årene, noe som har gjort at vi har kommet oss gjennom finanskrisen med den laveste arbeidsledigheten i Europa. Aldri før har flere nordmenn vært i arbeid, sier han.

Tillit til folket

Videre henviser han til at regjeringen oppnådde målet om billigere barnehageplasser, slik at alle som ønsker det har mulighet til å skaffe seg barnehageplass.

– I løpet av de siste åtte årene har Norge blitt et mer mangfoldig og inkluderende samfunn. Dette har regjeringen klart ved å øke tilliten til folket, blant annet ved å få flere innvandrere i arbeid og de har sørget for at homofile får gifte seg med den de elsker, forteller han videre til et jublende publikum.

– Dette skal vi ta med oss, uavhengig av valgresultatet, fordi vi har bidratt til en tryggere og bedre fremtid, og et mer likestilt samfunn.

Avslutningsvis sier han at Arbeiderpartiet fortsatt skal kjempe for at folk kan leve de livene de ønsker, i regjering eller ei.

Må vike for Erna

Selv om de første tellingene viser at Ap fortsatt er det største partiet i Norge, så spøker det for fire nye år i en rød-grønn regjering. Det ser ut til at den borgerlige siden har fått et overveldende flertall på Stortinget, og det kan se ut som Jens må vike for Erna.

Stikkord