Hjeltnes vil slå Willochs rekord

Arne Hjeltnes tror på en Høyreoppslutning på 31,8 prosent. Etter valgdagsmålingen ble klar ser det ut til at hans drøm om å slå Kåre Willochs rekordoppslutning fra 1981 går i oppfyllelse.

KAMPKLAR: Arne Hjeltnes har stor tro på Høyres oppslutning under stortingsvalget. Foto: Cicilie Andersen

- Dette er en stor kveld. Jeg har reist land og strand i en måned for å sanke stemmer. I årets valgkamp har høyre hatt en helt ny type entusiasme og det har vært en vanvittig innsats i valgkampen, sier en Arne Hjeltnes når Journalen møter ham på Høyres valgvake.

Han innrømmer at han nok er blant de mest optimistiske, og vedgår at det ikke vil være mulig for Høyre og danne regjering uten andre partier.

- Hvilke partier vil du helst se Høyre danne regjering med?

- Jeg ønsker meg de fire borgerlige partiene, Høyre, Krf, Venstre og Frp sammen. For å få gjennomslag i viktige saker vil det være viktig med en solid borgerlig regjering.

Ministerrykter

De siste ukene har det blitt spekulert i ulike medier om Hjeltnes også en mulig ministerkandidat i en eventuell borgerlig regjering. Selv er han ikke like overbevist.

- Når kjente fjes melder seg inn i politikken blir det fort snakk om ministerposter. Jeg tror ikke jeg er blant de øverste navnene hos Erna.

Han vedkjenner alikevel at dersom han blir spurt vil det være vanskelig å si nei.

- Det hadde jo vært veldig gøy da.

Markere endring

Hjeltnes mener det viktigste i forhandlingene de kommende ukene vil være å markere en tydelig forskjell fra dagens politikk.

- De to viktigste sakene vil være skole og utdanning og å sette igang tiltak for å hjelpe dem som har falt utenfor velferdssamfunnet. Her har dagens regjering ikke gjort en god nok jobb.

Stikkord