- Høyre kan, Høyre vil, Høyre får det til!

Erna Solberg er kveldens store dronning

Høyreleder Erna Solberg ankommer Stortinget. (Foto: John Christian Nygaard)

- Kjære alle sammen, startet seierstalen til Høyre-lederen etter lang venting på at jubel og trampeklapp skulle ende i salen på SAS-hotellet i Oslo.

- I dag har dere vært med på å skape  historie. Aldri har vi hatt et valg som har vært så gjennomført. Velgerne har trodd på oss. De har gitt oss et mandat som kan gi oss mulighet til å gjøre Høyres politikk mulig, sa Erna Solberg. 

27 prosent av stemmene

- Etter 23 år har Høyre igjen muligheten til å få statsministerposten, sa Solberg mens  stemningen i salen nærmet seg kokepunktet.

I 2009 hadde Høyre 17.2 prosent av stemmene under Stortingsvalget. I dag viste valgresultatet omtrent 27 prosent.

Takker Jens Stoltenberg

Erna Solberg og Jens StoltenbergJens Stoltenberg og Erna Solberg sammen, i intevju på NRK på stortinget etter att resultatet av stortingsvalget 2013 ble langt på vei klart (Foto: Eskil Wie)Erna Solberg uttrykte sin takknemlighet overfor Unge Høyre, lokalpolitikere, partiets kandidater og ansatte.

I tillegg takket hun også Jens Stoltenberg.

- Det er vanskelig å ha ansvar for en stat i mange år, det er svært krevende. Jeg vil derfor takke Jens Stoltenberg for at han har stått på og virket som en samlende symbol for Norge, sier Erna Solberg.

Nå er det hennes tur, og hun føler plikten overfor landet og alle menneskene som har stemt på Høyre.

- Vi skal virkeliggjøre det vi har lovet. Det er nå arbeidet begynner, avsluttet hun.

 

Stikkord