- Jeg er pissed

Bjørnar Moxnes var svært nær en Stortingsplass. Likevel glapp det helt på tampen.

Moxnes ble skuffet. FOTO:

Rødt klarte akkurat ikke å komme inn på Stortinget. De siste valgresultatene viser at Rødt har null mandater inne på Stortinget, med en partioppslutning på 1,1 prosent. Likevel gir de ikke opp kampen mot de borgerlige partiene. Før valgresultatene ble klare, sa Moxnes til Journalen at han hadde to ulike taler klar. Det ble den talen som skulle handle om nederlaget han måtte holde.

- Jeg er skuffa og jeg er pissed, jeg kampklar, og lei meg for at Stortingsplassen så vidt glapp.

Stolt over egen innsats

Moxnes er likevel veldig fornøyd med valgkampen, og innsatsen til alle som har hjulpet til med å fremme partiet og nå ut til folk. I løpet av valgkampen har Rødt avslørt sosial dumping sammen med de det angår og de har vært det eneste partiet som har satt seg mot et OL i Oslo i 2022.

- At Rødt ikke er på Stortinget de neste fire årene vil være et problem, ikke bare for politikken og for debatten, men for mange menneskers liv. Derfor må vi ta oppgavene framfor oss på alvor. Vi skal bli tydeligere og fortsette å få folk flest til å få samme oppfatning av Rødt som det vi har, sier Moxnes.

Fortsatt i støpeskjeen

Moxnes mener dette bare er starten på begynnelsen. Rødt er et ungt parti, stiftet i 2007, som fortsatt er i støpeskjeen.

- Alle som engasjerer seg kan være med å sette preg på Rødt.

Videre trekker Moxnes fram det som kan bli konsekvensene av en borgerlig regjering med Erna Solberg og Siv Jensen i spissen.

- Valget har handlet mye om partilederne, men det det egentlig handler om er vanlige menneskers liv. Det vil bli fire år med dårlige ideer og gamle løsninger foran oss. Mange som har fast jobb i dag vil merke dette. Om Erna og Siv får viljen sin vil det bli enklere å bytte ut faste ansatte med ringevikarer og løsarbeidere.

Ikke til salgs

I kveld er det lov å gråte. Moxnes har en siste beskjed til salen før resultatene får lov til å synke inn:

- Kampen starter her og nå. Vårt Norge er ikke til salgs!

 

Stikkord