Kjemper om velgerne utenfor valglokalene

Ikke før de usikre velgerne går ut av valglokalene, gir partiene opp kampen om å overbevise dem.

Tore Lindbekk var sikker på hva han skulle stemme før han gikk inn i valglokalet. Her står han sammen med Høyre-representant Margrete Trodalen. Foto: Ida Løvstad

Elleve prosent av norske velgere bestemmer seg ikke for hvilket parti de skal stemme på før selve valgdagen, ifølge Institutt for samfunnsforskning. Det er disse velgerne Margrete Trodalen fra Oslo Høyre prøvde å overbevise utenfor valglokalet på Majorstua.

Viktig dag

- Det er spennende å jobbe for Høyre i dag, sier Trodalen.

- Har du klart og overbevise noen usikre velgere?

- Jeg har klart å overbevise noen usikre velgere, ja, forteller Høyre-representanten stolt. Hun forteller videre at partimedlemmene bytter på å stå utenfor valglokalene. Ingen skal få stemme på Majorstua uten å ha hørt fra Høyre først.

Mange spørsmål

Trodalen opplever at mange av de usikre velgerne ikke vet nok om hva hvert enkelt parti står for. De har derfor mange spørsmål knyttet til temaer som opptar dem.

- Spørsmål som går igjen, er vår mening om skole og barnehage, eldreomsorg og helse. Eldre er naturligvis opptatt av eldreomsorg, og småbarnsforeldre ønsker seg et best mulig tilbud for barn og unge, sier Trodalen.

Enkelt valg

Ut fra valglokalet på Majorstua kommer Tore Lindbekk. Han forteller at årets valg for hans del var en enkel sak.

- Jeg var helt sikker på hva jeg skulle stemme før jeg gikk inn i valglokalet. Jeg bryr meg om helse- og utenrikspolitikk og stemte på det partiet jeg mener fronter de sakene best, forteller Lindbekk.

Ikke påvirket

Like etter kommer Kristin Ofstad. Hun er på vei inn for å avgi sin stemme.

- Blir du påvirket av de ulike representantene som står utenfor valglokalet?

- Nei, jeg blir ikke påvirket, men jeg synes det er flott at de står på til siste slutt og viser at de virkelig jobber for partiet sitt, sier Ofstad.

Stikkord