Krysser fingrene for stortingsplass

Mazyar Keshvari er Fremskrittspartiets (Frp) tredjekandidat i Oslo. Han kan få stortingsplass hvis foreløpige valgprognoser blir en realitet.

Mazyar Keshvari, tredjekandidat fra Oslo Frp, håper på stortingsplass. Foto: Eskil Wie

Tredjekandidaten til Oslo Frp er spent på om han får en plass på Stortinget eller ikke etter kveldens valg. På noen målinger er han inne, på andre målinger er han ute.

Hvis Frp kommer i regjering, og Siv Jensen får en ministerpost øker sjansene hans for stortingsplass betydelig.

- Jeg tør ikke spå noen ting. I kveld krysser jeg fingrene og avventer folkets dom, sier Keshvari. 

Har jobbet 13-timers dager

Frps sentrale valgvake avholdes på Ballroom i Oslo. Det er ventet rundt 320 deltakere, og salen kommer i løpet av kvelden til å bli både stappfull og veldig varm.

Stemningen er preget av høye forventninger fra mennesker som har stått på døgnet rundt for å få til et regjeringsskifte.

To gigantiske storskjermer henger over scenen hvor partileder Siv Jensen skal holde sin appell til partiet rundt 22.30.

Mazyar Keshvari er fornøyd med egen innsats.

- Vi har jobba 13-15 timer i døgnet de siste sju ukene, og jeg tror lite som fysisk mulig kunne vært gjort annerledes, ler Keshvari.

OL-debatt morsomst

- Hva har vært det morsomste så langt i valgkampen?

- Det morsomste må ha vært en OL-debatt på Ullern videregåene skole i Oslo. Det er lenge siden jeg satt i skoledebatter, hvor tempoet og temperaturen er mye høyere enn i andre debatter, mimrer Keshvari.

- Hva tenker du om OL-avstemningen i Oslo?

- Først var jeg positiv, men som nestleder i samferdelsels- og miljøkomiteen i Oslo er det eneste jeg kan si om det er klart nei. Det er uforsvarlig å bruke så mye penger på noe vi får så lite ut av, konstaterer Keshvari.

Har fremdeles troa

Leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) Himanshu Gulati har akkurat ankommet Frps valgvake i Oslo. Fpu lederen ser fornøyd ut, mens han snakker med både journalister og andre FrPere.

- Det er klart jeg har troa på at det blir en borgerlig regjering, sier Gulati.

I år fyller Frp 40 år. Det første gangen partiet ser en virkelig mulighet til å komme i regjering.

Vil unngå SV-fella

Gulati har troa på at Frp i regjering vil kunne unngå den samme fella som SV har gått i. SV har mistet over halvparten av sine velgere i løpet av den åtte år lange regjeringsperioden.

- Vi i Frp har studert SV i åtte år for å unngå å gå i den fella. Vi har sagt at det viktigste for oss er ikke regjeringsmakt, men politisk gjennomslag. Med det utgangspunktet tror jeg vi klarer å unngå det, forteller Fpu-lederen.

Stikkord