Mulig overraskelsesmandat fra Miljøpartiet De Grønne

Øyvind Solum og MDG i Nesodden har fått hele 11,2 prosent av stemmene. Nå er det mulig at de kan få et av utjevningsmandatene, og dermed to mandater på Stortinget.

Jubelen bråker løs når det blir avslørt at Nesodden sannsynligvis har fått den største prosenten i Akershus. Øyvind Solum og MDG i Nesodden har fått hele 11,2 prosent.

- Bra mennesker

Øyvind Solum er 1.kandidat for MDG i Akershus, og smilet går fra øre til øre når Journalen får et kjapt ord mellom gratulasjonene.
- Befolkningen i Nesodden er bra mennesker som støtter samfunnet, skryter Solum.
Han kan ikke forklare hva Miljøpartiet de grønne har gjort annerledes i Nesodden, men noe har de i alle fall gjort.

- Det er for tidlig å synse og mene noen ting, men nå ser det veldig bra ut, sier Solum.
Valget er ikke avgjort riktig enda, men noen forhåndsstemmer er telt opp og det ser bra ut for mannen fra Nesodden. Men hva skal han gjøre hvis han kommer inn på Stortinget?

Vil utforde

- Jeg vil utfordre Norge og politikken. Vi vil sette fokus på jordens overlevelse og ikke bare veksten i landet, forklarer Solum.
Mannen fra Nesodden i Akershus vil utfordre den etablerte tankegangen om hvordan vi skal tar vare landet vårt.
-Det er ikke bare viktig å tredoble veksten i Norge. En slik drastisk vekst til true velstanden, så målet med den tankegangen er å utfordre.

Det kan derimot ta langt tid før Miljøpartiet De Grønne sikkert kan slippe jubelen løs, da de endelige resultatene ikke foreligger før sent i natt.

Stikkord