Ønsker bredt borgerlig samarbeid

Nestlederne i Høyre er strålende fornøyd med dagens valgresultat. Både Bent Høie og Jan Tore Sanner ønsker nå et bredt samarbeid på høyresiden.

Bent Høie fsier Høyre har gjort et fantastisk valg i år. Foto: Cicilie S. Andersen

 

Jan Tore Sanner er veldig godt fornøyd med valgresultatet.

 – Det ser veldig bra ut. Det ligger an til et stort borgerlig flertall, vi får et sterkt Høyre. Det ser ut til at vi kan få en ny regjering.

Samarbeid er et stikkord

Slik det ser ut ved midnatt kan FrP og Høyre danne flertallsregjering med enten KrF eller Venstre. Sanner og Høie ønsker likevel begge et bredt borgerlig samarbeid.

- Det er viktig for oss at alle fire ønsker et regjeringsskifte. Når vi setter oss ned og skal forhandle om regjeringssamarbeidet må alle føle at de får noe igjen for det. Vårt ønske er at alle fire skal delta i regjering, sier Sanner. Høie er enig:

- Vårt utgangspunkt har hele veien vært at det skal samarbeides på tvers av sentrum og høyresiden. Vi skal sette oss ned og snakke sammen med alle partiene og ønsker et bredt samarbeid.

Vil ikke ut med statsrådsønsker

Høie mener å vite årsaken bak Høyres suksess dette valget.

 - Vi har fått fokus på våre saker og valgkampen har i stor grad dreid seg om vår politikk og våre idéer til endringer. Nå begynner jobben med å få gjennomslag for disse sakene.

Sanner vil nå sette fokus på to særskilte områder.

 - For Høyres del er utdanning spesielt viktig. Vi skal satse mer på lærerne, samtidig må vi også ha et kvalitetsløft for høyere utdanning og forskning. Vi må også få kuttet ned helsekøene.

Hverken Høie eller Sanner vil ut med hvilke statsrådposter de og Høyre spesielt ønsker seg.

 - Det er en kabal som skal legges. Vi er fornøyd med den sterke posisjonen velgerne har gitt oss og ser med glede at det ser ut som at Erna Solberg blir Norges neste statsminister, sier nestleder Bent Høie.

Stikkord