Passer hund for å vinne velgere

Det er valgdag, og partirepresentantene gjør sitt ytterste for å overbevise velgerne. Kreative metoder tas i bruk utenfor valglokalene på Oslo katedralskole .

Knut Frydenlund (Ap) passer gjerne på hunden til en kvinne som er opptatt med å stemme. Foto: Lovise Ingeborg Gangnes

- Blir det Arbeiderpartiet? spør Knut Frydelund (Ap) en velger på vei inn i valglokalene.

- Hvis du passer på hunden min, så! svarer kvinnen. Frydenlund nøler ikke, og på få sekunder er hundebåndet plassert i hendene hans.

Sammen med representanter fra Høyre, Venstre og "Ja til OL", forsøker han å vinne velgere utenfor valglokalene på Oslo katedralskole.

- Det er veldig god stemning her, vi koser oss! sier Frydenlund, og får bekreftende nikk fra de andre partirepresentantene.

PartirepresentanterDilek Ayhan, Knut Frydenberg, Mads Larsen, Maria Badea. Foto: Lovise Ingeborg GangnesUlike strategier

Representantene har stått utenfor valglokalet siden klokken ni i dag tidlig, og har rukket å utvikle særegne strategier for å vinne velgere. En av dem er Dilek Ayhan fra ”Ja til OL". Også han bruker sjarm som verktøy.

- Jeg smiler og er glad! Folk er veldig positive, sikkert på grunn av det fine været også, sier hun.

Venstres representant Mads Larsen istemmer:
- Dilek jobber veldig hardt, hun bruker masse kroppsspråk forklarer han.

Arbeiderparti-representanten Frydelund benytter seg av en annen strategi.
- Jeg kjører en lav profil. Først lar jeg de andre distrahere og snakke med velgerne, før jeg forsiktig stikker en stemmeseddel i hånda på dem.

Spesiell dag

Isabelle StornesshjshshshhshsI pusterommene mellom jobbingen, får representantene tid til å kjenne på stemningen denne dagen.

- Det er en spesiell dag. Mange kler seg pent og kommer hit med hele familien. Det synes jeg er veldig fint, sier Maria Badea fra Høyre.

Hun får støtte fra velgeren Isabelle Stornes, som akkurat har stemt ved Katedralskolen.

- Jeg har gledet meg helt siden jeg stod opp i morges! I kveld er vi en gjeng som skal se på valgresultatene og spise fårikål. Det blir veldig bra, sier hun.

 

 

 

 

 

 

Stikkord