Stor spenning rundt "den grønne sensasjonen"

Fortsatt usikkert om Miljøpartiet De Grønne kommer seg inn på Stortinget eller ikke.

MDG valgvake på månefiske, grønn løper og akerselva som nærmeste nabo. ingangsparti og registering Foto: Margit Selsjord

Dørene til Miljøpartiet De Grønnes valgvake åpnet som anslått klokken 19.00. Partiet har vært valgkampens store overraskelse, og har ligget rundt sperregrensen på de siste meningsmålingene før valget. Skulle partiet få over 4.0 prosent av stemmene vil MDG kunne få inntil 11 representanter på Stortinget, noe som i så fall vil være en stor sensasjon. Miljøpartiet retter fokuset mot miljø og klima, og dette bærer også valgvaken deres preg av.

Gjelder å holde trykket

1.kandidat fra Oslo, Rasmus Hansson, har planen klar for hva MDG skal gjøre dersom de får mandater på Stortinget.

-Det gjelder å holde trykket på de sakene som er viktigst for vårt parti, da spesielt klima og miljø. Skulle vi komme inn på Stortinget vil vi kunne bygge videre på den gode valgkampen, og gjøre partiet enda sterkere.

Vokser enda mer

Partimedlemmene Cecilie Halvorsen og Frida Sende er svært spente før valgnatten.

- Det er en mulighet for at vi klarer å komme over sperregrensen, men det er selvfølgelig veldig usikkert. Det viktigste er at vi får én eller flere representanter på Stortinget, slik at vi kan få gjennomslag for vår politikk. Så får vi vokse enda mer etter det, sier de grønne damene.

Den første prognosen viste 2.1 prosent til MDG, og null mandater på Stortinget. Prognosen tar derimot kun med 38 kommuner, hvor Oslo ennå ikke er tatt med.

Stikkord