Uhyre jevnt i OL-avstemningen

Etter 114 000 opptalte forhåndsstemmer leder nei-siden med drøyt 1000 stemmer, men Idrettsforbundet feirer likevel.

Petter Stordalen (t.v) og generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen (i blått), er optimister. Foto: Nils Martin Silvola

Før det foreløpige resultatet ble offentliggjort i kveld, spådde generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, at ja-siden ville ligge bak når forhåndsstemmene om et Oslo-OL i 2022 ble talt opp.

- Forhåndsstemmingen var åpen en stund før lokomotivet vårt kom i gang, sier generalsekretæren.

Da det foreløpige resultatet ble lest opp, utspilte det seg jubelscener ved Idrettsforbundets valgvake, selv om nei-siden foreløpig har 50,5 prosents oppslutning, mot ja-sidens 49,5 prosent.

-Bedre enn noen kunne drømme om

Hotelleier og entusiastisk OL-forkjemper Petter Stordalen går langt i å erklære seier ut fra de foreløpige tallene.

- Dette er langt, langt bedre enn noen kunne drømme om, sier Stordalen.

Og stemningen for OL har snudd de siste dagene: For bare to uker siden sa kun 40,8 prosent ja til et OL i Oslo, ifølge en meningsmåling utført av Infact for VG.

Avventende hos Rødt

Ved Rødts valgvake i Oslo er de godt fornøyde med det foreløpige resultatet.FornøydPartimedlem i Rødt, Ingrid Amundsen, er godt fornøyd hvis det ender med nei til OL i Oslo. Foto: Adrian Nielsen

-Jeg er veldig fornøyd dersom det blir nei til OL. Pengene burde brukes til å styrke helseforetakene i byen, spesielt sykehjem og sykehus, og bygge små idrettshaller. Groruddalen trenger ikke et stort idrettsanlegg, men flere små, sier partimedlem Ingrid Amundsen.

Et endelig resultat kan la vente på seg, da tellingen av stemmer er forsinket i Oslo.

Stikkord