- Vi har vært ute en vinternatt før

Heikki Holmås er fortsatt optimist, mens kunnskapsminister Kristin Halvorsen ikke ser noen fordeler ved å miste regjeringsplassen.

Kristin Halvorsen ser ikke lyst på resultatet. -Vi har vært ute en vinternattfør.

Det er trykket stemning SVs valgvake. Siste måling viste SV bare noen få hundredeler over sperregrensen, men Heikki Holmås har fremdeles troen:

- Stemningen er utrolig spent blant oss alle akkurat nå. Det er umulig å si hva som kan bli det beste resultatet for oss, men 4,1 prosent er i alle fall bedre enn 3,9 prosent, sier han.

- Jeg har ingen plan dersom det skulle gå dårlig, bare dersom det går bra. Det er selvfølgelig forskjell fra person til person, men de aller fleste har god tro på at dette går veien.

Raust parti

SV-politikerne jublet til tross for sitt mer usikre resultat allikevel for både Rødt og Miljøpartiet De Grønnes resultater.

- Må man stå sammen når man er små og få?

- Vi er et raust parti, så vi støtter hverandre, men det er jo klart at hvis  Miljøpartiet De Grønne hadde gjort det mindre bra så hadde det sikkert gått bedre med oss, ler Kristin Halvorsen.

Men hvis SV faller utenfor regjeringen, kan det bli noe positivt ved at partiet igjen kan bli det idealistiske, rebelske partiet i opposisjon som de en gang var?

– Altså, jeg klarer faktisk ikke å glede meg over at Høyre kan få en statsminister, noe veldig mange vil tape på. Forskjellene vil øke og det vil bli tatt dårlige miljøvalg, så jeg kan ikke se en fordel i det.

Hva vil du si til de trofaste SV velgerne?

– Vi har vært ute en vinternatt før.

Stikkord