Norske flygerledere dropper streik

Det gjør ikke de franske.

Norwegians bestilling av 222 nye fly er Europas største noensinne. Foto: Boeing.

Norske flygeledere hadde planer om å aksjonere i forbindelse med Action Day, en aksjon mot forslaget fra Singel European Sky II + om å redusere antall flysoner i Europa fra 28 til ni.

Dagen er iverksatt av flygelederorganisasjonen ATCEUC, som oppfordret alle sine europeiske medlemmer til å streike den 10. oktober. Forrige uke hadde Europakommisjonen og ATCEUC et møte. Der ble de enige om å utsette streiken på ubestemt tid. Norske flygeledere valgte derfor å ikke auksjonere.

- Vi er opptatt av diplomati og dialog mellom parter, og derfor skal vi ikke delta på aksjonen. Vi jobber kontinuerlig med slike saker, og har derfor ikke noe spesielt planlagt i dag, sier Robert Gjønnes, leder i Norsk flygelederforening.

Franske flygeledere bestemte, til tross for manglende støtte fra andre Europeiske land, å gjennomføre aksjonen. De gikk ut i streik i dag, og dette har blant annet ført til at nærmere 60 flygninger har blitt kansellert.

Streiken i Frankrike kan føre til konsekvenser for den norske flytrafikken.

Denne uka er det høstferie i åtte av de norske fylkene. En undersøkelse gjort av Opinion for Virke Reiseliv viser at 40 prosent av alle nordmenn planlegger en tur til utlandet i høstferien, melder NRK.