Vurderer utvidede sjenketider på Grünerløkka

Et forslag om å utvide sjenketidene for Grünerløkkas utesteder er nylig lagt fram.

Utivdet natteskjenking på Grünerløkka. Foto: flickr.com/J.S. Clark

Forslaget til nye lokale skjenketider for Grünerløkka kom fra SV, Miljøpartiet de Grønne sammen med Venstre og Høyre, melder nettstedet Osloby.

I alt skal 63 adresser i bydelen nå få mulighet til å holde oppe til 03.30 ifølge forskriften.

Les om vedtaket på side 11 i dette dokumentet.

På høring

Før noe er sikkert skal forslaget på høring, før bydelsutvalget gjør et endelig vedtak på nyåret.

Hvis forslaget blir noe av, kan dette føre til økte forstyrrelser og støy for beboerne rundt.

Raena Aslam, medlem i Grünerløkka bydelsutvalg og medlem i Arbeiderpartiet, reagerer sterkt på forslaget. Hun mener det er nok natteskjenking i bydelen allerede.

Mer av detteUtvidet natteskjenking kan føre til mer bråk for beboerne rundt. Foto: flickr.com/Bernt Rostad- Mellom Nybrua og Birkelunden finnes det allerede 27 nattåpne skjenkesteder. Det er bystyret som har bestemt at det skal være slik. Da skulle en tro at bydelsutvalget ville lytte til dem som sier at nok er nok, sier hun til Osloby.

Tett avstand mellom utestedene

Blant de 63 adressene som nå har fått lengre skjenkebevilgning, er det ifølge Aslam både ubebygde tomter, rene bolighus, småbutikker, kunstgallerier og verksteder.

Hun legger vekt på at antallet steder og kort avstand mellom disse skaper det største problemet.

- Det enkelte skjenkested kan overholde alle bestemmelser. Likevel vil noen av gjestene på vei til og fra skape bråk og utrygghet, legger Aslam til.

Lytter til reaksjonene

Leder i bydelsutvalget, Per Østvold (SV), mener på sin side at endringene er helt udramatiske.

- Jeg tror ikke endringene vi foreslår vil forverre bomiljøet. Det vil fortsatt være slik at de fleste stedene i bydelen stenger klokken 01:00, sier Østvold til Osloby.

Østvold forsikrer likevel om at bydelsutvalget skal høre på de reaksjonene som kommer i høringsrunden.

- Hvis det blir full kollisjon mellom uteliv og borettslag ett sted, mener jeg vi må høre mest på borettslaget. Vi må gi utesteder en sjanse til å bedre seg, men hvis utestedet ikke tar hensyn til naboene, vil det komme en reaksjon fra oss, lover Østvold.