Gerhard Heiberg henges ut som nazist på Twitter

En falsk twitterkonto i IOC-medlem Gerhard Heibergs navn håner norske idrettsutøvere og ytrer nazistiske holdninger.

Twitterkontoen utgir seg for å være Gerhard Heiberg. Famsimile: Twitter

Personen bak twitterkontoen kaller seg Gerhard Heilberg og har den siste tiden tvitret krenkende om blant annet langrennsløper Astrid Urenholdt Jakobsens brors dødsfall. Det er også publisert et bilde fra OL i Berlin i 1936 med teksten "Husker da min far tok meg med hit. Det var det som tente OL-ilden for meg, hvis du skjønner."

Profilen har pr. nå fått over 192 følgere. Twitterkontoen har tidligere blitt brukt under navnet Hans Rotmo – riktignok med klar beskjed om at det ikke dreide seg om den ekte Rotmo. Det skriver Verdalingen.no

Klokken 15.30 i ettermiddag fjernet brukeren profilbildet av Gerhard Heiberg og endret navnet fra Gerhard HeiLberg til Hvemsomhelst i IOC.

Tar saken på alvor

Norges Idrettsforbundet har ikke tidligere opplevd lignende misbruk av idrettspersonligheters identitet.

- Vi var ikke klar over kontoen og vil straks se nærmere på saken for å få kontoen fjernet. Dette er noe vi tar svært alvorlig, sier Morten Johnsen ved Idrettsforbundet.

Vanlig problem

Slettmeg.no er en råd- og veiledningstjeneste som samarbeider med Datatilsnyet om henvendelser knyttet til falske profiler.

- Problemer med profiler av ulike slag, er det vi sliter mest med. Det gjelder både falske profiler, ønsker om å slette profiler eller manglende tilgang til profiler, sier Christian Meyer ved slettmeg.no til Aftenposten.