Forbrukerøkonom tror netthandelen vil eksplodere

I går ble det klart at regjeringen ønsker å heve grensen for momsfri netthandel fra 200 til 500 kroner. – Dette er en skikkelig gladnyhet for forbrukerne og noe jeg tror mange har ventet på, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Journalen.

Flere nettgründere har reagert på forslaget fra regjeringen. Blant annet meldte Komplettgründer Eric Sandtrø seg ut av Høyre i protest mot forslaget. Men for forbrukerne åpner dette for å handle langt flere varer fra utlandet uten å betale moms.

– Dette vil garantert føre til mer handel på nett, sier Elin Reitan.

Må fornye seg

Reitan legger ikke skjul på at den norske handelsnæringen vil ta skade, men oppfordrer til omstilling.

– Handelsnæringen må fornye seg. De som ikke tilbyr varer på nett, må begynne å gjøre det. Vi lever i et samfunn der folk har dårlig tid. Det å sette seg i sofaen og få levert varer på døra er behagelig, sier hun.

Handle mer

Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og er veldig begeistret over regjeringens forslag. Hun tror vi vil se økningen i netthandel på kosmetikk, klær og elektronikk. - Vi forbrukere kan rope hurra! Det er ikke mye du får for 200 kroner. Mens det i tidligere bare har vært nok till en sjampo, kan du nå kjøpe med deg balsamen også, sier Sandmæl til E24.

200-kronersregelen ble innført i 1975. Siden det har den ikke vært endretav hensyn til norsk næringsliv. Reitan mener det nå er på tide med en endring og sier at næringslivet uansett vil måtte tilpasse seg nordmenn som handler mer og mer i utlandet.