Får frist til fredag

KrF og Venstre gir Erna Solberg fram til 13.00 førstkommende fredag til å finne en løsning i asylbarnkonflikten.

Til tross for at Samarbeidsavtalen slår fast at i saker der asylbarn har vært lenge i Norge, skal barns beste tillegges avgjørende vekt.

Men i 2014 er det allikevel sendt ut rekordmange asylbarn. Støttepartiene KrF og Venstre har høylytt uttrykt sin misnøye, og KrF har ifølge VG gått så langt som å stille ultimatum om at asylbarna som ble sendt ut etter 1. juli skal få saken prøvd på nytt. Begge partiene truer de med at det borgerlige samarbeidet kan stå i fare, hvis ikke det kommer en løsning innen Venstres landsmøte begynner på fredag, ifølge Dagbladet.

– Hvis saken ikke er løst må landsmøtet kreve at regjeringen går, sier Venstres fylkesleder i Sør-Trøndelag, Trond Åm til Dagbladet.

Justisminister Anders Anunsen har vært i hardt vær etter at han feilinformerte Stortinget om Regjeringens håndtering av utsendinger av asylbarn. De rødgrønne partiene mener at Anundensen må gå av, men får ikke flertall for sitt mistillitsforslag. Stortinget vil i stedet komme med et kritikkvedtak mot ministeren. Men dersom det ikke fører til endringer i politikken, mener Venstres fylkesleder i Oppland, Roger Granum, at de allikevel bør støtte mistillitsforslaget.

– Det er en ting at han gjør en feil, men hvis han ikke prøver å rette opp feilene sine kan vi ikke ha tillit til ham lenger, sier Granum.