Nå kan du invitere deg selv på fest
Volkan Erkisi og Erikson Correia jakter på gründerdrømmen ved å satse på appen ”Invitee”.
Appen lar deg arrangere eller invitere deg selv på en fest til ukjente personer i nærområdet.
Dagens populære apper som Tinder, Airbnb, Couchsurfing og Uber har tøyet grensene for hvordan vi kommuniserer med fremmede mennesker. Guttas mål er gjøre det normalt å invitere seg selv på fest.
Hvor er festen?
Correia og Erkisi har kjent hverandre i fem år, men selve idéen startet for et år siden. Det hele startet en kveld mens Erkisi jobbet nattskift og lurte på hvor det var fest.
– Hadde det ikke vært bedre for meg å invitere meg selv på fester jeg vil gå på enn å vente på å bli invitert, spør Erkisi.
Gründerne understreker at det ikke alltid må være skummelt å møte fremmede mennesker.
– Det handler om enten å arrangere en fest eller søke på en fest i nærområdet, for deretter å ta kontakt med folk. Så enkelt som det, tilføyer Erkisi.
Fått positiv respons
Teknologi og apper har alltid vært av interesse hos de unge entreprenørene. Av å få gode tilbakemeldinger fra både venner og fremmede har de fått den motivasjonen de trenger til å utvikle idéen.
De har sett på Facebook at folk annonserer og etterlyser hvor det er fest, og på den måten observert at det er et marked for det. Denne appen lar deg scrolle gjennom fester i nærområdet. Når du har funnet en fest du vil dra på, banker du på døren til verten og dere får muligheten til å snakke med hverandre.
Neste steg er å få til et samarbeid med utelivsbransjen i de største byene.
– Når du går på en hjemmefest så har man lyst til å dra ut på byen etterpå. Disse to tingene går hånd i hånd, sier Erkisi.
Vært heldige
Da Erkisi presenterte idéen for Correia, satte de sammen et team. De sier at de var heldige med å få jobbe med mennesker som utmerket seg i sin egen bransje. Det har hjulpet dem å ta dette mer seriøst og tørre å satse.
– Teamet bestod av en person innenfor bankbransjen, nattlivsbransjen og en grafisk designer og det ble til det vi har i dag, sier Correia.
Er ikke bekymret for sikkerheten
Guttene forteller at det som skiller dem fra konkurrentene er det at du kan invitere deg selv på en fest.
– Det er nesten som virkeligheten; du banker på en dør, hvis verten åpner døren, kan dere snakke sammen først, før du får signal om å få komme inn, sier Correia.
De er ikke bekymret for at noen utnytter appen. I appen har man mulighet til å videochatte før man sender ut GPS-posisjonen sin, og se vennene verten har tagget, så det mener de er nok til å få folk til å føle seg komfortable.
– Hvis en jente synes det er greit å møte en fremmed mann alene via apper som Tinder, så er det naturlig at folk føler seg mer komfortable å dra et sted med vennene sine, sier Correia.
Journaliststudentene Anna Aronsen Oftedal (20) og Elisabeth Ulla Uksnøy (20) har blandede følelser av å ta i bruk en slik fest-app.
– Det høres ut som et kult konsept, men hvis vi hadde vært en gjeng, hadde det vært lettere å bruke en slik app. Det er en måte å skape sosiale koblinger. I nærområdet mitt bor det mange unge mennesker som jeg ikke kjenner, så det hadde vært gøy og blitt bedre kjent med de, sier Oftedal.
Uksnøy hadde ikke tørt å bruke appen i og med at man ikke vet hvem man kommer til.
– Jeg hadde kanskje gjort det hvis jeg hadde vært singel og skulle ut med venninner, for da hadde jeg ikke hatt så mange sperringer, legger hun til.
Fulltidsjobber og gründere
Både Erkisi og Correia har fulltidsjobber og sjonglerer med app-utviklingen ved siden av. Til nå har de brukt penger fra sin egen lomme. De venter på å få en sikker inntektskilde før de satser fulltid på gründerdrømmen.
Correia bruker mye av sin arbeidstid på appen, og Erkisi har gått ned mange timer på jobben for å få tid til å jobbe med drømmen. Ellers går alle fridager til app-jobbing også.
– Vi ofrer gradvis, sier Correia.
Gir ikke opp
Uansett om gutta lykkes eller ikke, kommer de ikke til å gi opp app-utviklingen.
– Airbnb måtte lansere sin idé tre ganger for ingen hadde troen på han. Å leie ut din leilighet til fremmede mennesker, hvem hadde troen på det? Det samme skjedde med Uber; privatpersoner som skal leke taxisjåfer. Derfor tror vi at noen sitter og gjør det rette for å treffe brukerne i deres behov, sier Erkisi.
Han understreker at så lenge man er dedikert og er villig til å legge av tid, kan man lykkes.
– Du kan ha et produkt som er veldig bra, men om menneskene bak idéen ikke får produktet til å nå potensialet, så kommer det ikke til å gå uansett, sier Correia.
Har flere idéer
Gründerlivet er drømmen, men Invitée er ikke det guttene har lyst til å jobbe med resten av livet.
– Det endelig målet er å selge appen til et større selskap, sier Correia.
Så fort Invitée lanseres, er det andre idéer som ligger på vent som Erkisi og Correia vil satse på.
– App og teknologi er den nyeste måten å tjene penger på. Den som kan gå viral på kjappest måte og nå ut til mest mulig folk er det som lykkes, sier Erkisi.
Appen kommer til å lanseres i midten av juni i år.