Historieforedrag trakk fullt hus

Nasjonalbiblioteket har lansert en ny foredragsserie om samtidens historieløshet. Det første foredraget ble sett av over 1200 mennesker.

Nasjonalbiblioteket har fått utelukkende gode tilbakemeldinger på det første foredraget mot samtidens historieløshet. Foto: Lukas Kristiansen

Onsdag 30. oktober hadde Nasjonalbiblioteket foredrag om samtidens historieløshet. Dette var det første foredraget i en serie på seks, hvor foredragsholder Terje Tvedt skal ta for seg historien fra oldtidssivilisasjonene og opp til vår tid. 

Biblioteket hadde merket stor interesse i forkant av arrangementet og forventet mye folk. Det fikk de rett i. Mer enn 400 mennesker fikk med seg foredraget på biblioteket. I tillegg var det rundt 800 som strømmet det direkte på nettsiden deres. 

Fokus på kulturhistorie

Eline Skaar Kleven, programsjef i Nasjonalbiblioteket, forteller at foredragsserien startet som et initiativ fra Terje Tvedt. De utviklet det videre sammen med ham og Universitetet i Bergen.

– Nasjonalbiblioteket har et særlig fokus på kulturhistorie i sine arrangementer, og kunnskapsformidling om de lange linjene i historien er sentralt i vårt program. Denne serien var derfor noe vi var glade for å kunne jobbe med sammen med Tvedt, sier Kleven.

Stor interesse

Etter den store interessen for det første foredraget ser nå biblioteket på muligheter for å åpne enda flere områder på huset som strømme fra, slik at flere kan få med seg arrangementene deres.

– Vi forventet et ekstra stort besøk til dette første foredraget, men interessen for serien i sin helhet er stor, og vi tror mange ønsker å få med seg flere av foredragene. Siden alle foredragene strømmes direkte på nb.no kan folk også sitte hjemme og følge med, sier Kleven.