Gutta på Haugen i nytt lokale
At Gutta på Haugen var strategisk plassert i en av Oslos dyreste bydeler, er det liten tvil om. En varm velkomst av Nordstrand-folket skulle det heller ikke stå på.
Da Gutta på Haugen åpnet forrige uke, var det stort engasjement i facebookgruppen «Hva skjer på Nordstrand». Butikken finnes blant annet i mathallen, VIA Vika og St.Hanshaugen. Nordstrand er nå deres nye lokale.
– Jeg har hørt mye bra om de, sier kunde Nina Moen Eidem (52).
Begeistra kunde
Ryktene om butikken har spredd seg godt på Nordstrand. Med en glutenfri pizzabunn, har en av dagens kunder følgende å si:
– Nå skal jeg teste de. De har jeg ikke prøvd før. Så dette er faktisk første gangen, sier Moen Eidem.
At det er en baktanke med butikkens plassering sier hun seg veldig enig i. Nordstrand er en bydel som er kjent for høye boligpriser og personer med høy inntekt.
– Tror du at det var gjennomtenkt å åpne en dyrere butikk i dette området?
– Ja, absolutt! Fortsetter Nina.
Konkurranse på Sæter
Med konkurranse fra både Meny på Sæter Torg, og Rema 1000 rett over, er det ingen selvfølge at Gutta på Haugen skal slå ann. Ifølge butikksjef Jennie Haga (36) vil dette derimot ikke bli et problem.
– Vi utfyller alle et eget behov, og har alle våre egne ting å by på. Så det tror jeg skal gå fint, sier Haga.
De dyre vareprisene finnes det også en bakgrunn til.
– Vi kjøper mye direkte fra Frankrike, Italia og Storbritannia. Det koster mer å få et godt produkt i dag, sier butikksjef Haga.
Og befolkningen på Nordstrand skal ikke ha vært vanskelige.
– Vi kunne ikke bedt om en bedre velkomst, forteller Haga.
Interesse fra lokalbefolkningen
Haga forteller at den fine mottakelsen fra beoberne på Nordstrand, gjelder alle aldre. Alt fra skoleungdommer, folk fra nabolaget og matintresserte. De har altså fått en perfekt velkomst.
Hvorfor butikken valgte å plassere seg på Nordstrand, viser seg muligens å være et bevisst valg.
– Muligheten ga seg. Det er et område som jeg er ganske sikker på at eieren har sett på over lang tid. Da fant vi denne muligheten, forklarer Haga.