Klar for å ha "the time of your life" i kveld?
I kveld gjøres Sentrum Scene om til dansegulv og kino i ett, når filmen "Dirty Dancing" vises med fullt liveband på scenen.
Et av filmhistoriens mest ikoniske kjærlighetsdramaer får en ny musikalsk vri i Oslo i kveld. "Dirty Dancing in Concert" er et turnékonsept der filmen vises på stort lerret mens et liveband spiller all musikken direkte – fra "Hungry Eyes" til den udødelige finalen med "(I’ve Had) The Time of My Life".
— Kombinasjonen av film og live musikk gir filmen en helt ny dimensjon. Det føles mer som en liveopplevelse enn bare å se en film, sier turnémanager Bodo Mackenbruck.
"Dirty Dancing" kom ut i 1987, og ble raskt en kultklassiker. Filmen følger historien om Baby og danseinstruktøren Johnny på sommerferie i Catskills, og er særlig kjent for sitt lydspor og dansenumre. Nå løftes musikken frem som en del av en ny konsertopplevelse, der et band spiller hele soundtracket live og synkronisert med filmen.
— Alle sangene spilles akkurat slik de er i originalfilmen. Ellers ville det ikke fungert med det som skjer på skjermen, forklarer han.
Kvelden fortsetter
Etter filmvisningen fortsetter kvelden med et 26 minutters konsertmedley der bandet og vokalistene entrer scenen igjen for å fremføre låtene på nytt – denne gangen uten film.
Forestillingen har allerede gjestet en rekke europeiske byer som Paris, Hamburg, Stockholm og København, og fått varm mottakelse av både gamle fans og nye publikummere.
Turneen startet i Brussel 19. april og avsluttes i Finland 16. mai. På fire uker gjennomfører ensemblet 24 show i hele Europa.
— I går spilte vi i Stockholm. Folk klappet og jublet allerede midt i filmen, og på slutten reiser alle seg og danser. Det føles mer som en rockekonsert enn en kinovisning, forteller Mackenbruck.

Produksjonsleder Marcello Houtman forklarer at trenden med film og livemusikk er i stor vekst, med lignende konsepter for blant annet Harry Potter, The Godfather og Ringenes Herre.
— Det er litt som å gå tilbake til røttene. Før lydfilmens tid ble stumfilmer akkompagnert av pianister eller orkestre. Nå er det kommet tilbake, forteller han.
— Og folk elsker det, legger Mackenbruck til.
Felles opplevelse
Publikum er ofte kvinner og fans av filmen, men arrangørene understreker at alle kan ha glede av opplevelsen, uansett om man har sett filmen før eller ikke.
— Det handler om å kjenne musikken på kroppen og få en nostalgisk, felles opplevelse. Vi gleder oss til å se hvordan Oslo tar imot konseptet, avslutter Mackenbruck.
