KFUMs gatelag vokser videre: – Dette er en drømmejobb
Tidligere Eliteserie- og OBOS-liga-spiller Kjell Rune Sellin har nylig tatt over roret for KFUM sitt gatelag i et vikariat frem til sommeren 2025. Sellin har bare lovord om sin nye arbeidshverdag.
Sellin er fersk i KFUMs gatelag sin ledelse og var klar i sitt svar da trenertilbudet kom på bordet.
– Dette var en "no-brainer". Jeg hadde ikke sett for meg at en slik mulighet skulle komme. Jeg takket ja fordi jeg liker å jobbe med folk, og jeg liker fotball. Denne kombinasjonen får jeg her.
Med sine mange år i toppfotballen, ble tilbudet som vikar-trener i KFUM en gylden mulighet for trønderen. Han beskriver oppstarten som en varm opplevelse.
– Jeg tror ikke jeg kunne fått det bedre, og jeg har blitt veldig godt tatt i mot. For meg er dette en drømmejobb, smiler Sellin.
Sellin har en fortid i klubber som Rosenborg, Sandefjord, Fredrikstad og sist i Strømmen der han avsluttet sin karriere i 2021. På siden av sin fotballkarriere tok han en bachelor i vernepleie. Dette håper han vil være til nytte i sitt nye arbeid i KFUM.
– Jeg tror jeg har en del å komme med, og jeg har lært mye som menneske ved å ha jobbet mye med folk etter fotballen. Som idrettsutøver er man ego på sin karrierevei, men som vernepleier kan man ikke tenke slik. Å flytte fokus utover har vært en læringskurve.
- Gatelag er et lavterskeltilbud for kvinner og menn som har eller har hatt rusrelaterte utfordringer. Tilbudet fremmer et rusfritt, inkluderende og meningsfylt liv som bidrar til økt deltakelse i det ordinære samfunns- og arbeidslivet.
- Per 2025 finnes det 32 gatelag rundt om i landet, der blant annet alle Eliteserieklubber har dette tilbudet. I 2024 leverte gatelagene om lag seks tusen rusfrie timer hver eneste uke.
- KFUM sitt gatelag ble etablert i 2021, og har siden oppstarten vært en viktig del av klubbens samfunnsmessige engasjement.
- Les mer om gatelagenes samfunnsmessige gevinst her.
Ferskt pust inn i gatefotballen
Ved sin side har nykommeren Sellin en rutinert ruskonsulent fra Østensjø bydel i Hallgeir Malm Lillesveen. Lillesveen har vært med siden oppstarten av gatelaget tilbake i 2021. Han ser på de neste månedene med ny trener som spennende.
– Vi har trent på samme måte hele veien, så å få et nytt perspektiv og nytt blod tror jeg er sunt for spillergruppa, forteller Lillesveen.
Gatelaget til KFUM har vært en sentral og viktig del av KFUMs samfunnsmessige engasjement. Lillesveen trekker spesielt frem én ting som svært viktig når det kommer til det gode miljøet på gatelaget.
– Lagbyggingen er så sentralt forankret i KFUM. På gatelaget har vi ikke noe resultatfokus, men vi vil at gjengen skal være et godt lag med et godt samhold. Det er en bra kombinasjon med en fotballfaglig hovedtrener og jeg som ruskonsulent i lederteamet.
Lillesveen er imponert over egen spillergruppe når det kommer til deres velkomst av nye tilskudd i laget.
– Vi syr ikke puter under armene på spillerne. De lærer å ta ansvar selv i alt fra utstyr til lagkamerater. Dette tror jeg er viktig for spillernes utvikling både på banen og som mennesker. Vi ser at de tar ansvar for mer enn bare seg selv. Gruppa tar vare på hverandre og møter nye spillere på en utrolig fin måte.
Klar for å videreføre arbeidet
Sellin er opptatt av å knytte bånd til spillerne sine. Av erfaring fra tidligere trenere i sin karriere, understreker han hvor viktig det er med gode relasjoner.
– Jeg er opptatt av opplevelsen til spillerne. Samhold, inkludering og respekt skinner gjennom hele klubben, og dette kan jeg se på spillerne her også. Det gode arbeidet som har blitt gjort her ønsker jeg å bygge videre på, sier Sellin.
Han forteller videre at han ønsker at spillerne skal få noe igjen for jobben de gjør på feltet.
– Jeg vil at de skal få optimalisert treningen, slik at de ikke føler at de kaster bort tiden her. Jeg tror det derfor er viktig å lytte til spillerne. Det går på deres eierskap, som også er en form for inkludering av spillergruppa, avslutter Sellin.