Norsk designer får en halv million

Fam Irvoll har fått etableringsstipend fra Innovasjon Norge.

av Rut Helen Gjævert

Artister som Lady Gaga og Mika står på kundelisten til Fam Irvoll, sammen med norske kjendiser som Samsaya og Charlotte Thorstvedt. Den Oslo-baserte klesdesigneren Fam Irvoll har i løpet av få år bygget seg et navn ved hjelp av kake-hårbøyler og annen tredimensjonal og leken design. Nå får Irvoll drahjelp fra staten til å videreutvikle sine fargerike kolleksjoner. Innovasjon Norge bevilget i forrige uke 500.000 kroner i et etableringsstipend.

Arets skattelister viste at klesdesignerne tjener minst av aktørene i mote-Norge. Magasinredaktørene ligger på topp, med inntekter opptil over to millioner. Fam Irvoll er registrert med en inntekt i fjor på rundt 28.000 kroner.

Etableringsstipendet er det andre stipendet Irvoll mottar i år. I vinter fikk hun tildelt 150.000 kroner, også fra Innovasjon Norge, for å utvikle en egen barnekolleksjon. Barnekolleksjonen fikk gode kritikker under visningen på Oslo Fashion Week i august. Kort tid etter visningen ble hele kolleksjonen stjelt fra Irvolls bil, men nesten alle plaggene kom til rette igjen etter noen uker.

Stikkord