Vil inspirere næringslivet

Vi må tenke design som prosess heller enn pynt, sier Norsk Designråd. Næringsministeren spår norsk design en lys framtid.

Prosjektleder Marte Grevsgard fra Merket for god design gleder seg til å dele ut årets designpriser før Designdagen avsluttes med festaften i kveld. Foto: Maret Eli Buljo.

I dag går Designdagen 2012 av stabelen på Design- og Arkitektursenteret (DogA) i Oslo. Næringsliv, politikere, fagfolk og studenter samles for å fremme design og inspirere hverandre til å bringe design inn på nye områder.

- Vi trenger fortsatt å spre kunnskap om design som verktøy i norsk næringsliv, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Vi møtte Giske etter åpningen av Designdagen - se video her!

Maritimt fokus

Giske åpnet det som er den største markeringen av design i Norge. Designdagen har vært fullbooket siden fredag, og arrangør Norsk Designråd er svært fornøyd med opplegget.

- I år setter vi fokus på maritim bransje, reiseliv, tjenester og design for alle, sier prosjektleder i Merket for god design, Marte Grevsgard.

Fra scenen forteller Grieg Shipping Group om hvordan de bruker design som innovasjon i norsk maritim og offshore sektor. Programmet avsluttes i kveld med prisutdeling og festmiddag.

Fortsatt en vei å gå

- Mange har et stort ubrukt potensiale i å øke sin verdiskapning basert på design, sier næringsminister Giske.

Han mener Designdagen er viktig for å styrke norsk konkurransedyktighet internasjonalt.

- Vi har et høyt lønnsnivå i Norge, og design er en av feltene vi faktisk kan konkurrere på, sier Giske.

- Norsk design er i sterk vekst, og interessen hos bedrifter for å bruke design er i god driv, fortsetter han, og mener norsk design har en lys fremtid.

Design er overalt

Grevsgard er positiv til utviklingen, og synes mange er flinke til å tenke design.

- Vi har mange felter der vi er ledende internasjonalt, sier hun, og trekker frem sportsbransjen i tillegg til maritim sektor der Norge er best i klassen.

- 80 prosent av de som vant ski-VM i fjor gikk med Rottefellabindinger og Swix-staver, påpeker hun.

Grevsgard mener at dette er selve poenget - design er rundt oss hvor hen vi befinner oss.

 

Stikkord