Oslofolk står tidlig opp for kreativt påfyll

Men arrangørene av frokostforelesningene merker at nordmenn er sjenerte så lenge de ikke får i seg alkohol.

Christiana Chaes neste mål er å arrangere et event for alle CreativeMornings avdelinger i Skandinavia. Foto: Niklas Schmidt

– Å ha et slikt konsept med edru nordmenn tidlig om morgenen, virker annerledes for dem, sier Christiana Chae, arrangør for CreativeMornings i Oslo.

CreativeMornings er en frivillig organisasjon som arrangerer månedlige frokosteventer. Chae kommer fra Chicago, og mener at nordmenn er sjenerte så lenge de ikke får i seg alkohol.

– Til tross for dette vokser imidlertid avdelingen i Oslo, sier Chae.

Hver måned holder ulike kreative mennesker forelesninger som en del av CreativeMornings, og arrangementet er åpent for alle som vil. De første hundre billettene deles ut gratis på hjemmesiden.

– Dette fungerer som en plattform hvor kreative mennesker kan møtes, sier Chae.

Samarbeid over grenser

Tidlig denne morgen foreleste de tre norske designerne Sara Wright Polmar, Thomas Jenkins og Victoria Günzler på CreativeMornings event i Oslo. De er medlemmer av nettverket Klubben (Norwegian Designers Union), og har alle bakgrunn i møbel- og produktdesign.

Publikum fikk ta del i veien til designernes fremgang, deres kreative verk og sist, men ikke minst viktigheten av å samarbeide i bransjen. "Crossover" var temaet på forelesningen i oktober, og det handler om nettopp samarbeid over grenser.

Konseptet ble grunnlagt i New York i 2008, av designeren Tina Roth Eisenberg, også kjent som SwissMiss på twitter. Bare seks år etter er det et globalt konsept med avdelinger i hele 99 byer verden over. Avdelingen i Oslo feiret ett år i sommer, og er så langt en av de mindre avdelingene.

Viser seg fram

Alle forelesninger finnes tilgjengelige på CreativeMornings hjemmeside. Det mener Chae er en god mulighet for Oslos kreative miljø å vise seg på en global plattform.

– Stockholm og København har alltid vært de byer i Skandinavia som stått i det kreative lyset, og Oslo har befunnet seg i skyggen av dem. Dette gir Oslo en mulighet å vise seg frem sine kreative talenter og kreative intiativ for resten av verden.

To av dagens forelesere, Victoria Günzler og Thomas Jenkins mener det er fordelaktig å kunne snakke om deres kreative arbeid for et interessert publikum.

– Dette gir oss en mulighet å spre vårt budskap videre å sette egne ord på hva Klubben er, sier Jenkins

Stikkord