Hvilken dag er det i dag?

Ja, det er FNs barnedag, men også noen andre koselige, mer uoffisielle merkedager.

Peanut butter fudge. Illustrasjonsfoto: jacqueline/flickr.com

I dag, 20. november, er dagen for å gi PCen din et navn, spise peanøttsmør-nougat og feire bursdagen til Duane Allman.

Det er nemlig "Name your PC day", "Peanut butter fudge day" og "Use less stuff day" i dag, ifølge daysoftheyear.com.

– Lag peanøttsmør-nougat til noen

Merkedagen for Peanut butter fudge ble startet av the National Peanut Board i USA. På deres hjemmesider oppfordrer de til å lage peanøttsmør-nougat til noen som liker peanøttsmør. Hva annet man kan bruke denne dagen til, er heller uklart.

En annen dag som sier seg mye selv, er navngi PCen din-dagen. Ironisk nok er den samtidig som "Use less stuff day", som oppfordrer til nettopp det - å bruke mindre ting.

Den 20. november er dagen de rivaliserende byene Buda og Pest ble til en by, hovedstaden i Ungarn, i 1873. I 1964 ga den katolske kirke jødene amnesti for drapet på Jesus, den amerikanske gitaristen Duane Allman ble født på denne dagen i 1946, og Leo Tolstoj døde 20. november i 1910, ifølge radioassistant.com.

Markeres om fire dager

Det er ikke bare kjendiser og godteri som markeres i dag . FNs barnedag er i dag, men det er også FNs dag for industrialisering av Afrika. Årets tema er "Inkluderende og bærekraftig industriell utvikling: Afrikansk landbruksindustri for matsikkerhet."

20. november ble bestemt som dagen for industrialiseringen av Afrika i 1989, og dagen er ment for å skape internasjonalt engasjement for industrialiseringen av Afrika. Den markeres likevel ikke av FN før 24. november, og da i Wien.

 

 

Stikkord