Instagram-bilder stilles ut i Oslo

Denne uken kan du se Norges første Instagram-utstilling henge på veggene i Rådhusgalleriet.

Lørdag 12. november åpnet utstillingen "@Instatements" i Rådhusgalleriet. Sammen med fem andre Instagram-brukere tok Elisabeth Østreng initiativ til utstillingen. Denne uken ser vi resultatet i form av Norges første Instagram-utstilling. Østreng og Heidi Biørnstad, en av de andre utstillerne, er glade for gode besøkstall og tilbakemeldinger.

Instagram er en gratis fotodelingstjeneste og et sosialt nettverk med over 200 millioner brukere.

– Vi vil få fram at alle kan ta bilder og at man ikke trenger å være profesjonell, verken for å ha glede av det eller for at andre skal ha glede av å se bildene, forteller Østreng.

Både Østreng og Biørnstad ser på seg selv som amatørfotografer og bruker Instagram som hobby. De forteller at Instagram er en viktig kanal for å få vist frem bildene sine til andre. Med utstillingen håper de å nå ut til flere, også de som ikke bruker Instagram.

– De fleste som kommer inn her vet ikke hva Instagram er, sier Østreng.

Biørnstad forteller at målet med utstillingen er å inspirere.

– Når man tør å gå ut i det virkelig liv med det man driver med, så syns jeg sosiale medier er en fantastisk måte å nå ut på.

Videre legger Østreng til:

– Det er på en måte sosiale medier på sitt beste, at folk med felles interesser treffer hverandre og inspirerer hverandre.

Les mer om utstillingen på bisbuzz.no.

Stikkord