Kjempeåpning for Fifty shades of grey

Tross dårlig kritikk hadde filmen den beste åpningshelgen siden Kon-Tiki i norske kinosaler.

Seersuksess for Valentines-filmen.

142 729 personer har sett Fifty shades of grey på kino over hele Norge i helgen, men tallet vil mest sannsynlig stige litt utover dagen, opplyser kommunikasjonssjef i Film og kino Birgitte Langballe. Det er en bedre åpningshelg enn samtlige filmer i 2013, 2014 og hittil i 2015. I 2012 hadde derimot den norske storfilmen Kon-Tiki 164 804 besøkende i premierehelgen.

– Mange har nok ønsket å se filmen fordi de har lest bøkene og fordi filmen har fått mye oppmerksomhet i mediene, sier Langballe om det imponerende oppmøtet. 

 Rekorden for beste åpningshelg er det den fjerde filmen i Harry Potter-rekken, Harry Potter og Ildbegeret, som har.

Internasjonal suksess

Filmen basert på E.L. James' bøker har blitt en kjempesuksess og topper nå kinolistene i hele 55 land. I elleve land har den hatt den beste åpningshelgen i nasjonens kinohistorie. For Universal var det deres nest beste åpningshelg gjennom tidene, bare slått av Fast and Furious 6, skriver Deadline.

Dårlig omtale

Fifty Shades of Grey har ikke fått mye god tilbakemelding i form av anmeldelser. Sjelden har terningen vist mer enn tre øyne når anmelderne har gitt sin dom. "50 nyanser av Søppel" kalte Erlend Loe det i Osloby, VG kalte det for "en avansert drittfilm" og Side3-anmelderen omtalte det som noe av det kleineste han hadde sett og ga filmen terningkast én.

SE TRAILER:

Stikkord