Tatoverer seg mot barnekreft

Aksjonen "Kroppskunst mot barnekreft" har nå slått alle rekorder fra tidligere år.

Kari Kjelskau er initiativtakeren bak "Kroppskunst mot barnekreft". Foto: Ingunn Mørk

Lørdag 14. februar deltok 37 tatoveringsstudioer i aksjonen. Alle som ønsket å ta en tatovering, og samtidig støtte Barnekreftforeningen kunne dra til et av studioene og ta en tatovering som et symbol på dette.

Kari Kjelskau er initiativtakeren til aksjonen. Hun er tatovør ved Memento Tattoo i Oslo og forteller at tatoveringene er på 5X5 centimeter og koster 500 kroner.

– Alle pengene går direkte til Barnekreftforeningen. Studioene stiller opp gratis med tid og materialer, sier hun.

Her kan du se hvilke tatoveringer som var mest populære ved Memento Tattoo under helgens aksjon:

Stigende rekord

I 2014 ble det samlet inn 473.000 kroner.

– Vi mangler enda tall fra seks studioer, og er allerede oppe i 512.611 kroner! Vi slår altså alle rekorder fra tidligere år, sier Irene Skaret Sørensen, prosjektansvarlig for aksjonen og organisasjonskonsulent i Barnekreftforeningen.

Kari Kjelskau forteller at tre studioer ikke hadde mulighet til å delta, men at de har donert til aksjonen av egen lomme.

Irene Skaret Sørensen forteller at pengene skal gå til aktiviteter rettet mot barn og unge, og at foreningen ønsker å arrangere en tur for ungdommene som har vært rammet av kreft.

– Vi arrangerer årlig en stor sorgsamling for de som har mistet barn eller ungdom til sykdommen, og der vil vi bruke noen av midlene, blant annet opp mot søsknene som sitter igjen, sier Sørensen.

Tatoverte seg

Gry Ellingsgard er en av de som deltok i aksjonen og tok en tatovering.

– Jeg har en sønn som har hatt kreft, men han er frisk nå, forteller hun.

Fire av fem barn som rammes av kreft overlever. Ellingsgard mener det er viktig at man fortsetter arbeidet med å samle inn penger, også når de aller fleste blir friske. Hun synes det er flott at så mange tatovører deltar og jobber gratis til inntekt for Barnekreftforeningen.

– Det er fantastisk at de stiller opp!

Hun forteller at hun tatoverte gullsløyfen, som er det internasjonale symbolet for barnekreft, og ordene "Love, Hope, Cure".

Se bilde av tatoveringen til Gry her:

Love Hope CureGry Ellingsgard har seg for kampen mot barnekreft. Foto: Instagram/bareenmamma

 

 

 

 

 

 

 

Å tatovere seg for et godt formål er i vinden om dagen. Den samme lørdagen som "Kroppskundt mot barnekreft" hadde sin aksjon, skapte den svenske fotballspilleren Zlatan overskrifter med hans midlertidige tatoveringer i kampen mot barn som sulter. Les mer i Journalens sak her.

Starten

Kari Kjelskau har tidligere arrangert en liknende innsamlingsaksjon for Dyrebeskyttelsens Hjelpesenter, og var den som tok initiativet til "Kroppskunst mot barnekreft".

Hvordan startet denne aksjonen?

– Jeg har en barndomsvenninne som jobber i Barnekreftforeningen, og de hadde ikke gjennomført noen slike innsamlinger før. I starten håpet vi på å samle inn rundt 20.000 kroner, men da 42 studioer deltok det første året, ble aksjonen mye større, sier hun.

Irene Skaret Sørensen forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på aksjonen og at Barnekreftforeningen setter stor pris på tatoveringsstudioene som deltar.

– Flere gav seg ikke før langt utpå kvelden, og de tar ingenting i materiellkostnad. De bidrar med blekk, hansker, plast, kremer, og kort sagt alt av utstyr helt selv, sier Sørensen.

Minnetatoveringer

Kjelskau forteller at folk ønsker tatoveringer knyttet til kampen mot kreft ellers i året også.

– Mange ønsker minnetatoveringer eller tatoveringer for å symbolisere at de støtter de som er rammet av kreft.

Hun sier mange ønsker å støtte familiemedlemmer som blir rammet av kreft gjennom tatoveringene.

– Det er også disse som kommer løpende når vi har denne aksjonen, sier Kjelskau.

Stikkord