Test deg selv: Er du psykopat?

Over 2 millioner har tatt psykopat-testen laget av den britiske TV-kringkasteren Channel 4 som viser at menn scorer høyere enn kvinner.

Den danske skuespilleren Mads Mikkelsen spiller psykopat i serien "Hannibal". Foto: Vagnar Soares (Flickr)

I samarbeid med eksperten på den "psykopatiske personlighet", Kevin Dutton har Channel4 utformet en psykopat-test. Testen måler om du har sterkere eller svakere psykopatiske trekk. For å ta testen må du være over 16 år.

Selve testen er på engelsk og tar omkring fem minutter. Den krever at du måler hvor enig og uenig du er med ulike utsagn. Et av utsagnene er "Jeg er veldig overtalende, og å få andre til å gjøre det jeg vil er et talent jeg har".

Etterpå skal du besvare noen få spørsmål som omhandler hva slags musikk og kjæledyr du foretrekker og om du er mann eller kvinne.

Menn mer psykopatisk enn kvinner

Så langt viser undersøkelsen at menn scorer 51 % i gjennomsnitt, mens kvinner scorer med 40 prosent. Over 2 700 000 besvarelser har blitt sendt inn og statistikkene er basert på disse.

De mest psykopatiske testagerne leser Financial Times (som kan sammenlignes med den norske avisen Dagens Næringsliv). Hele 61 prosent av testagerne med høyest testresultat valgte finansavisen. Mens de som leser The Guardian (41 prosent, og kan sammenlignes med Aftenposten) er minst psykopatisk.

Du kan ta testen her.

Toppsjef topper listen over yrker med flest psykopater

Time har laget en liste over yrker med flest og minst psykopater.

På førsteplass troner yrket "CEOs" eller på norsk; direktører eller toppsjefer. Det vil si at mange direktører bærer sterke psykopatiske trekk. På andre siden er de som assisterer med omsorg som er viser lavest psykopatiske tegn. Mennesker med yrker som sykepleier, terapeut og leger.

Her er listen fra Time over yrker med flest psykopater:

  1. Direktør
  2. Advokat
  3. Medier (TV/Radio)
  4. Salgsperson
  5. Kirurg
  6. Journalist
  7. Politibetjent
  8. Geistlige (f.eks.: Prester)
  9. Chef (profesjonell kokk)
  10. Offentlig tjenestemann

Stikkord