Barneteater avhengig av dugnadsforeldre

– Den økonomiske støtten vi får er ikke tilstrekkelig, sier daglig leder og produsent, Trine Tandberg. Barneteateret er helt avhengig av foreldrenes hjelp.

F.v: Julie Benjaminsen,Kaia Sand og Iben Gjølberg Gedde gjør lekser i de pausene de har. I bakgrunnen kan vi se foreldre i sving for å hjelpe til. Foto: Odin Jæger

Stabekk teater og teaterskole setter opp forestillingen "Askepott og lillemus-mei." Selv om teaterstykket ikke kunne vært foruten foreldrenes hjelp, er teateret avhengig av økonomisk støtte fra kommunen og fylket i tillegg til sponsorstøtte.

– Den økonomiske støtten vi får er langt fra tilstrekkelig, da dette kun dekker 35 prosent av de totale produksjonskostnadene. Resten av kostnadene dekkes av billettinntekter, forklarer Tandberg.

Foreldrene må bidra

Foreldrene hjelper til med alt som går an å hjelpe til med. Barna begynte med øving til teaterstykket for 3-4 måneder siden, og foreldrene har vært med hele veien.

– Vi har flinke foreldre som er med på alt fra kostymer, rekvisitter, markedsføring og kafèvakter under forestillingene. Vi kunne ikke klart oss uten dem, sier Trine Tandberg.

Oppstemte barn og foreldre

På tross av at teatergruppen trenger hjelp av foreldrene grunnet økonomien, er både barn og foreldre positive til foreldredugnad. Flere av barna mener det er veldig bra at foreldrene er med å hjelper til. Linea Fjellman Leirgulen (13) spiller hovedrollen som Askepott og har vært med som skuespiller i barneteateret i to og et halvt år.

– Det er veldig bra at de tar seg tid til å være med. Jeg føler de bidrar til at vi som barn også har bedre samhold og at vi holder ut de lange dagene vi har, sier hun.

 

Førstegangsfrivillig, Kari Ørstavik, mener det er gøy å kunne være med på hele prosessen fra start til slutt.

– Det er helt magisk hvordan det kan være så kaotisk her til tider, men at det likevel lander på beina når det er premiere. Jeg er veldig imponert av ledelsen som får til alt dette, skyter Ørstavik, som er mor til en av skuespillerene, inn.

Stikkord