Relanserer studentmagasinet ERGO
– Det nye ERGO skal være et coffetable-magasin som er så fint at jentene har lyst til å lakkere neglene sine på det, sier sjefsredaktør Sverre Norberg-Schulz Hagen.
Etter et litt haltende halvår med trusler om konkurs har studentmagasinet ERGO fått sin rennesanse. Med ny layout, ny stab og et flunkende nytt innhold skal ERGO bli det nye livsstilsmagasinet for studenter og unge i Oslo.
– Det er ikke revolusjonerende det vi holder på med, men i ERGO trekker vi frem ting som andre kanskje gir litt faen i, men som folk egentlig ikke har tenkt over at de faktisk vil lese, sier Norbergs-Schulz Hagen.
ERGO skal i følge sjefsredaktøren gå fra å være en blanding av avis og magasin, til å bli et fullverdig magasin. Gjennom et mindre format, dog med mer innhold, skal ERGO gi studenter helgemagasinfølelsen. Sidene skal fylles av kultur, studentliv, forbrukerspalter, debatter og kronikker.
– Vi er på ingen måte et prestisjemagasin, men vi skal fortsette å være en plattform hvor journaliststudenter kan få utfolde seg mye mer enn de får sjansen til utenfor skolen i vikarstillinger og sommerjobber. Hvis man vil ha tak i nyheter får man lese Universitas eller høre på Nyhetsfredag på Radio Nova. ERGO skal være sexy å ta med seg hjem og med et innhold som gjør at studentene får lyst til å sette seg ned og lese, forteller Norberg-Schulz Hagen.
Måtte relansere
ERGO har sin opprinnelse fra tidlig på 90-tallet, men har den siste tiden slitt med dårlig økonomi og laber entusiasme fra skrivende journalister.
– Det kom til et punkt hvor vi bare var fem aktive skribenter igjen i staben og hvor økonomien heller ikke akkurat var til å juble av. Uten engasjement og penger bestemte vi oss egentlig for å legge ned, sier tidligere sjefsredaktør i ERGO, Mari Malm.
Etter mye diskusjon med daglig leder kom medlemmene i ERGO derimot frem til at en nedleggelse av magasinet ville være mer jobb enn en relansering.
– Sverre hadde jo vært nyhetsredaktør og sa seg villig til å ta over stillingen som sjefsredaktør. Det synes jeg han gjør utrolig bra. Han har jo fått med seg nærmere 20 journaliststudenter og lagt nye rammer for magasinet. Det virker veldig proft, så jeg har absolutt troen på at ERGO, med en relansering og blanke ark, kan bli noe studentene på HiOA ikke visste at de manglet, sier Malm.
Skal se fint ut på stuebordet
Hilde Frafjord Follesøe (24), andreårsstudent på fysioterapi Mensendieck, har sett ERGO i stativer rundt på høgskolen, men vet ikke noe særlig mer om magasinet.
– Jeg har jo sittet på skolen og bladd i ERGO, men ikke på en slik måte at jeg kan huske noe innhold osv. Jeg synes at formatet til det gamle magasinet er litt stort, så hvis det blir ett litt mindre format, mer som andre magasiner, tror jeg kanskje studentene lettere vil lese det og ta det med seg hjem. Det må liksom se fint ut på stuebordet, sier Follesøe.