Seks parker for kaffe i solen

Solen står høyt, og mange tar til parkene. Journalen gir tips om hvilke parker du bør drikke kaffen i.

Her er det utsikt helt til fjorden. På sommeren er det konserter og kino her.

13, 15, 16, 17, 17, 16.

Det er værmeldingen for de neste dagene. Fra en vintergrå og trist by smeltes Oslo til en grønn pære – frisk og saftig i sommervarmen. Hovedstadens parker, eller grønne lunger, er fulle av folk fra april til september.

Journalen gir deg seks tips for hvor du bør dra når du har kaffepause på jobben.

 

Pilestredet Park

Pilestredet ParkTarjei og Nikolai med hver sin pils i Pilestredet ParkHalvannets minutt gange fra Pilestredets mest trafikkerte punkt finner vi Pilestredet Park, det relativt nye anlegget som oppstod på tomten til gamle Rikshospitalet. Her finnes skulpturer og grøntarealer, lekeplass for de mindre og umiddelbar nærhet til trikk og butikk. Vi møtte Jonas, Nikolai og Tarjei.

Hør intervju med Jonas, Nikolai og Tarjei.

 

Uranienborgparken

UranienborgparkenI parken står Hans Nielsen Hauge på sokkel. Statuen er oppført i 1971.Ved Uranienborg kirke ligger en liten park, et område omfavnet av lokalbefolkningen. Det var her Kim Karlsen og vennene hans i Beatles av Lars Saabye Christensen dro for å røyke sigaretter og drikke øl etter de stjal bilmerker fra forskjellige biler på Frogner.

 

Stensparken

StensparkenJournalen møtte Ole og Ebba i Stensparken. Den litt glemte, men store Stensparken strekker seg fra Adamstuen og ned til Bislett ved Fagerborg kirke. På toppen, eller Blåsen, som den kalles kan man se til St. Hanshaugen og til sentrum. Det er uteservering i Stensparken midtsommers. Blant de som hadde møtt opp i dag var Ebba og Ole.

Hør intervju med Ebba og Ole

Slottsparken

SlottsparkenMange hadde tatt turen til Slottsparken i dag. De lå langstrakte med magen på utstilling.Kanskje Oslos skumleste sted en kald vinternatt, men et av Oslos fineste steder en varm sommerdag. På baksiden av slottet ligger en dam med en idyllisk bro, like ved Litteraturhuset og Hegdehaugsveien. Går du litt nærmere, og har fryktelig mye hell, ser du kanskje Dronning Sonja i morgenkåpen.

 

St. Hanshaugen

St HanshaugenHer er det utsikt helt til fjorden. På sommeren er det konserter og kino her.Selve symbolet på grill og pils i Oslo by. På sommeren er det uteservering, og i august er det kino på St. Hanshaugen. Når solen står høyt står latteren løst, og parken er brukt som samlingssted for både studenter og foreldre med barnevogn. Journalen snakket med Kari, Vibeke, Vigdis og lille Eiril.

Hør intervju med Kari, Vibeke og Vigdis.

Grünerhagen

GrünerhagenGrünerhagen på Grünerløkka bader i solen.Helt i vest på Grünerløkka ligger Grünerhagen, egentlig bare en bakke dekket i gress. På vinteren settes det opp ramper, hvor gutter og jenter med fellesnevner snowboard samles for å trikse. På sommeren ses ingen snowboardere, men grillende Løkka-hipstere og kjærestepar i hverandres armkroker.