Oppretter ny master i ergoterapi

Bachelorstudentene synes det er positivt at de nå kan ta en høyere utdanning.

Bachelorstudentene Thien Nguyen (f.v.), Julie Dobloug og Mari Sollien tror det kan være lettere å få en større stilling med en master. Foto: Mari Nyberget

Tirsdag vedtok styret på Høgskolen i Oslo og Akershus å opprette en ny master i ergoterapi på fakultet for helsefag. Forslaget ble enstemmig vedtatt, og planlagt studiestart er høsten 2015.

Instituttleder for ergoterapi, Mona Dahl, forteller at masteren ønskes hjertelig velkommen av hele fagfeltet.

– En slik master gir næring til faget og til profesjonsutøvelsen. Å ha en profesjonsmaster som bygger godt på vår bachelorgrad i ergoterapi er viktig av flere grunner, som for eksempel mer metodekunnskap i faget og flere muligheter for internasjonalt samerbeid, sier hun.

EksamenslesingJulie Dobloug (t.v.), Mari Sollien og Thien Nguyen synes det er fint at de nå har mulighet til å ta en master. Foto: Mari NybergetFin mulighet   

Thien Nguyen som er bachelorstudent i ergoterapi, er positiv til vedtaket og synes det er en fin mulighet for studenter som ønsker en høyere utdanning.

– Sånn egentlig tror jeg ikke vi trenger en master for å få en relevant jobb, men det kan jo hende det blir større behov for det i fremtiden, sier han.

Medstudentene Julie Dobloug og Mari Sollien er enige med Nguyen. Alle tre går første året på bachelorutdanningen i ergoterapi, og har ennå ikke tenkt så mye over om de ønsker å ta en master i fremtiden.

– Først må vi bli ferdige med bacheloren, smiler Sollien.

– Men vi vet jo at det er mange nyutdannede ergoterapeuter som må sjonglere flere forskjellige prosentstillinger, så en mastergrad kan kanskje være med på å gjøre det lettere å få en fulltidsstilling, spekulerer Dobloug.

Vil bli ledende på profesjonsutdanninger   

I søknaden som ble sendt til høgskolestyret om etableringen av masterstudiet, skriver seniorrådgiver Anne Sofie Falck-Ytter at bakgrunnen for søknaden er høgskolens ønske om å bli ledende på profesjonsutdanninger. Å kunne tilby et gjennomgående utdanningsløp er et viktig ledd for å nå dette målet.

Falck-Ytter skriver videre at et masterstudium i ergoterapi vil bidra til fordypning, styrking og utvikling av fagene. Behovet for studiet må ses i sammenheng med politiske føringer, som understreker at alle helse- og velferdstjenestene må utvikle mer kunnskapsbaserte tjenester og heve kvaliteten gjennom økt bruk av forskning.

Instituttleder Dahl opplyser om at det har blitt nedlagt en strategisk innsats over flere år med sikt på å få på plass en profesjonsmaster i ergoterapi.

– I tiden fremover vil det bli jobbet med å få på plass studieplasser internt på fakultetet og instituttet, forteller hun.