Tilbringer vinterferien på matskole
4H med populært tilbud.
- Dette er et firedagers arrangement som bidrar til å lære barn og unge hvor råvarene kommer fra, sier prosjektleder i 4H, Marianne Tilden.
Hun er godt fornøyd med at 30 barn i alderen 9-13 år har meldt seg på 4H Matskole. Barna er fordelt i tre grupper, og holder til på skolene Jordal, Bogstad og Lutvann. I dag har elevene fra Jordal vært på Tjuvholmen Sjømagasin og besøkt kokk og bestyrer Thomas Moen.
Fiskesuppe på menyen
- Det er veldig hyggelig å få besøk. Ikke minst er det er det morsomt at de tar seg tid til å lære litt når de er her. Jeg tror og håper dette var en fin opplevelse for barna, sier Moen.
I tillegg til å lære barna om fisk og sjømat, lagde han en fiskesuppe som alle fikk smake på. Isak (10) og Frederik (12) koste seg ved bordet.
- Suppa var kjempegod, sier de i kor.
- Jeg spiser mye fisk hjemme, og blir ikke lei, legger Frederik til.
Da han fikk smake på en østers tidligere på dagen, var han imidlertid ikke like begeistret.
- Æsj, den guffa inni var ekkel! Nå angrer jeg, sa han.
Ivrige elever
Det er femte gang 4H Matskole arrangeres. I løpet av uken reiser barna rundt på lærerike besøk, og på skolen lærer de å lage mat og å vaske opp. Marianne Tildem roser innsatsviljen.
- Alle barna trives og er aktive. Selv om det er kjedelig å vaske opp, gjør de det med glede. De er så ivrige, forteller hun.
Da Thomas Moen spurte barna om de ville løfte en av kongekrabbene i reastauranten, var mange i tvil. Noen synes den så skummel ut, andre trodde den var altfor tung. Isak (10) tok sjansen, og var godt fornøyd etterpå: