Håper på fargerike dager
På Holmlia arrangeres Fargerike Dager for tredje gang 22. og 23. oktober. Målet er å skape et fellesskap på tvers av kulturer.
- Jeg så det var mange ressurssterke personer fra forskjellige kulturer som deltok på programmene våre, og jeg fikk derfor lyst til å skape et arrangement hvor de kunne vise fram disse ressursene, sier Ana Maria Delgado Eriksen. Hun er til daglig rådgiver i Kvalifiseringssenteret VIA, som jobber for å inkludere innvandrere i arbeids- og samfunnslivet.
Viktig for integreringen
Dette er tredje året Fargerike Dager arrangeres, og responsen har så langt vært positiv. Over 40 prosent av Søndre Nordstrands befolkning er etniske minoriteter, men Delgado Eriksen legger vekt på at arrangementet ikke bare er for innvandrere.
- Vi bor i Norge, og her står den norske kulturen sterkest. Men vi ville skape en arena hvor innvandrere kunne møte nordmenn og vise fram deres kulturhistorie og tradisjoner, sier hun.
Fargerike Dager består av to ulike dager, en faglig dag for brukerne av kvalifikasjonssenteret og en kulturell dag hvor alle folk kan vise fram kunstformer fra sine hjemland.
Styrke lokalmiljøet
Ida Krag-Rønne Mannsåker og Benedicte Barkvoll er to av rådgiverne Delgado Eriksen har jobbet tett sammen med siden oppstarten av Fargerike Dager. De mener arrangementet har en stor samfunnsmessig verdi.
- Her utforsker folk seg selv ved å lære av andre, og dette er noe de kan ta med seg ut i arbeidslivet, mener Barkvoll.
Mannsåker mener at arrangementet er så viktig at også andre bydeler burde ta etter og starte noe lignende.
- Ved å fokusere på lokale aktører, ungdommer så vel som voksne, tror jeg vi bidrar til å styrke lokalmiljøet her på Holmlia, og forhåpentligvis andre steder i Søndre Nordstrand, sier Mannsåker.