Kandidater til OXLO-prisen klare
Utrop, MS Innvik og Lillebjørn Nilsen er blant Oslos mest inkluderende. Juryen har mottatt nitten kandidater til årets OXLO-pris.
Mandag var det ikke lenger mulig å foreslå kandidater til OXLO-prisen 2010.
- Vi har fått inn nitten forslag til kandidater, og det er flere enn i fjor.Vi har akkurat fått tallene klare, men jeg tror faktisk at dette er flere enn noen gang. Blant forslagene vi har fått inn finner vi avisa Utrop, Radio Inter FM, Ambisjoner.no, MS Innvik og Lillebjørn Nilsen, sier Margrethe Siem, ansvarlig for OXLO-samarbeidet.
Redaktør i avisa Utrop, Saroj Chumber, er glad for nominasjonen.
-Det er en gledelig nyhet å bli nominert. Det viser at vårt arbeid blir lagt merke til og at vi som avis, gjør en god og viktig jobb, sier hun.
OXLO-prosjektet
OXLO-prisen er en del av et mer omfattende prosjekt, deriblant en OXLO-uke med arrangementer mot fordommer og for inkludering i Oslo. I år ble OXLO-uka arrangert 20-26 september.
- Blant aktivitetene vi tilbød i år var barneaktivitetsdag og konsert. I tillegg arrangerte bydelene seminarer, og vi hadde åpen dag på alle brannstasjoner i Oslo, med fokus på mangfold, sier Margrethe Siem.
- Hvem kommer på arrangementene i forbindelse med OXLO-uka?
- Det er stor bredde. OXLO er egentlig rettet mot majoritetsbefolkningen for å fremme flerkulturell positivitet, men vi ser at det er alle slags folk som kommer på arrangementene. Skeive, heteroseksuelle, folk med minoritetsbakgrunn og etniske nordmenn, sier Margrethe Siem.
Hun forklarer videre at prosjektet bygger på to handlingsplaner, vedtatt av Oslo kommune. En handler om etniske minoriteter, og en om likestilling mellom homoseksuelle og heterofile.
- Et av målene er at alle skal ha like rettigheter i arbeidslivet og at alle arbeidsplasser skal gjenspeile befolkningen, sier hun.
Prisutdelingen
Prisen skal deles ut 16. november i år, for syvende gang på rad. Ordfører Fabian Stang skal overrekke prisen til vinneren, under en seremoni i Oslo Rådhus.
- Seremonien er åpen for alle interesserte, men som oftest er det de som er nominert og folk tilknyttet dem, som kommer. Men alle er velkomne, spesielt media, sier Margrethe Siem.
- Har dere noen ambisjoner om å synliggjøre prosjektet ytterligere i fremtiden?
- Vi ønsker jo at så mange som mulig skal høre om OXLO og budskapet vårt. Jeg tror nok de fleste i Oslo ikke har hørt om det arbeidet vi gjør. Men det står på kapasitet i forhold til tildelte midler, og hvor mange som jobber med prosjektet. Til syvende og sist, er det et spørsmål om hvor mye politikerne vil prioritere dette, sier Margrethe Siem.
Tidligere vinnere
Juryen som velger ut en vinner, består av representanter fra Kultur- og utdanningsavdelingen i Byrådet, Rådet for innvandrerorganisasjoner og Enhet for mangfold og integrering, står det på OXLO sine nettsider. I fjor gikk prisen til Alna for deres holdningsskapende arbeid mot fordommer, og for likeverdig tilbud til alle innbyggerne i bydelen. Blant de tidligere vinnerne finner vi den frivillige organisasjon Minhaj Konfliktråd, Radio Latin-Amerika og Ammerud aktivitetssenter.