Uranienborg skole utvides
Utdanningsetaten (UDE) gikk imot foreldrenes og elevenes ønsker, da de besluttet om å ta inn en ekstra førsteklasse ved Uranienborg skole år 2012.
Uranienborg skole får en ekstra førsteklasse neste skoleår, til tross for stor motstand fra foreldre og elever på skolen.
- De hører ikke på noe vi sier. Jeg skjønner ikke hvordan de tenker, sier Inger Schjoldager i Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved skolen. Hun er oppgitt over UDEs behandling av saken.
For lite uteareal
Det går idag nærmere 600 elever på Uranienborg skole, og Schjoldager sier at skolen ikke klarer flere barn.
UDE på sin side mener at skolen klarer ytterligere 240 barn, og ser ikke en ekstra førsteklasse som noen stor utfordring.
Schjoldager peker på plassmangel i uteområdet som et av de største problemene med flere elever på Uranienborg skole.
- Barna må få plass å leke! Vi har ikke nok plass på uteområdet for så mange små barn, sier hun.
Befolkningsvekst
Ifølge skolebehovsplanen ønsker UDE fra 2016 å gjøre om Uranienborg til en ren barneskole. Planen er å utvide skolen med enda flere klasser i barnetrinnene og flytte ungdomstrinnene til andre skoler.
Grunnen til dette er en stadig økende elevvekst i området, og da er det enklere å flytte på ungdomenne ved skolen.
- De eldre barna klarer å gå litt lenger til skolen, sier assisterende avdelingsdirektør i Avdelingen for skoleanlegg (ASA), Thomas Odiin.
Vil beholde ungdomstrinnene
Schjoldager ved FAU stiller seg sterkt kritisk til UDEs planer for skolen, og arbeider hardt for å få beholde ungdomstrinnene ved Uranienborg skole.
Schjoldager nevner underskriftskampanje, egen Facebookgruppe og streik blant elevene som noen av grepene man tatt i bruk for å overbevise UDE om at ikke splitte opp skolen.
Også elevene ved skolen organiserer seg for å få beholde skolen sin som den er. De har laget bannere med tekster som "Ikke ødelegg Uranienborg" og hengt dem opp i skolegården, samt på gjerdene rundt skolen.
6-årige Charlotte Overdale synes det er en dum idé å flytte de eldre barna til andre skoler, og vil beholde alle trinnene ved skolen.
- Det er morsomt å prate med de store barna, sier hun.
Venninnen, 7-årige Khadija Yusuf, er enig:
- Jeg vil leke med storebroren min!
Skolebehovsplanen for 2012-2022 sluttbehandles i desember.