Brakvalg for Jonas

– Dette er det beste kommunevalget et norsk parti har gjort på tre tiår. Ap er nå et storbyparti, sier Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre tar imot en rose på Arbeiderpartiets vake i Oslo. Foto: Odin Drønen

Til taktfaste heiarop fra salen kunne Jonas Gahr Støre smilende motta hyllest da han kunngjorde valgresultatene til Ap.

Ifølge de siste prognosene til NRK ligger Ap an til en oppslutning på 33,5 prosent på landsbasis og 33,6 prosent i Oslo. Det er langt bedre enn i kommunevalget i 2011.

- Ved forrige valg hadde Høyre tre av fire storbyer, men nå er det omvendt, sier Jonas Gahr Støre.

Men valgseier i Oslo er ennå ikke sikret. De borgerlige partiene (H, V, KrF og Frp) ligger fortsatt knapt foran de rødgrønne (Rødt, SV, Ap og Sp) når rundt halvparten av stemmene er talt.

Jonas gratulerer MDG

- Vi kan vinne valget i Oslo for første gang på 18 år, konstaterer Jonas Gahr Støre. Han fortsetter med å gratulere Miljøpartiet De Grønne (MDG) – som mangedobler sin representasjon ved valget.

MDG ligger an til å bli det tredje største partiet i Oslo med 8,1 prosent. De vil kunne avgjøre om det blir borgerlig eller rødgrønt flertall i Oslos bystyret.

Jonas fortsetter frieriet til MDG ved å påpeke at de er enige i mye. Raymond Johansen bifaller og sier at hvis resultatene holder, vil han søke kontakt hos de andre opposisjonspartiene.

Dette er et tydelig tegn på at drakampen om De Grønnes hånd har begynt.