Frykter ikke nedgang i salg av rødt kjøtt
Ferskvaresjef Erik Sørensen er ikke redd for at salget av pølser og kjøtt skal gå ned etter advarlser fra Verdens Helseorganisasjon
Verdens Helseorganisasjon ga nylig ut en rapport hvor det blant annet står om farer ved å spise bearbeidet og rødt kjøtt. I rapporen står det at bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende og at det nå er i samme kategori som tobakk.
Avdelingssjef i Kreftforeningen Kirsten Haugland sier til NRK at det er godt dokumentert at å spise for mye prosessert kjøtt øker risikoen for kreft.
Ferskvaresjef hos pølsemakermesteren Strøm-Larsen, Erik Sørensen, mener måten rapporten har blitt fremstilt i mediene på nesten er krigsoverskrifter.
– For oss er det ikke noe nytt i rapporten. Alt som står der har vært skrevet om før. Når man leser avisene virker det som om man dør av å spise kjøtt og at det er like farlig som røyking, sier Sørensen
Unyansert rapport
Rødt og bearbeidet kjøtt er noe av det Strøm-Larsen selger mest av. Sørensen sier han savner nyansering i rapporten.
– Vi selger 25 forskjellige type pølser, både røkt og ikke-røkt. I rapporten skriver de ikke noe om forskjellene mellom disse to.
Sørensen mener at ingenting er sunt hvis man overdriver. Han har stor tro på at individet klarer å styre inntaket av kjøtt selv.
PoelsediskenPølser er noe av det som selges mest på Strøm-Larsen Foto: Gard Eirik Arneberg – Noen vil kanskje være litt forsiktige
Sørensen frykter ikke nedgang i salg, og sier at det allerede har vært flere kunder innom og kjøpt pølser.
Han tror folk er vant til skremmende overskrifter og at det derfor ikke påvirker folk så mye.
– Det kan kanskje være noen som er litt forsiktige en stund fremover, men etter hvert vil folk skjønne at frykten er overdrevet. Man inviterer kanskje ikke alle barna på wienerpølser hvis man har bursdag nå, sier Sørensen