Varme drikker preget av jul

Julekosen kommer i mange former, og varme drikker er en klassiker!

Butikkskilt utenfor kaffebrenneriet og snø
Juleskilt preger inngangene på kaffebarer. Foto: Mia Løkseth
Barista bak disk foran menyen på kaffebrenneriet

Kari Hanset er klar for jul på Kaffebrenneriet Foto: Mia Løkseth

Nordmenn elsker kaffe, og ligger faktisk i verdenstoppen når det kommer til å konsumere det. Rundt juletider skifter kaffebarene fra høst og halloween tema på drikkene sine, til å gå over til juleinspirerte varianter.

Kari Hanset jobber på kaffebrenneriet og der selger de juleinspirert svart kaffe.

– Vi har julekaffe og julenatt, det er egentlig kun det vi har som er sesongbasert drikke. Julenatt er svart kaffe, så vi har den både i bønner og på kanne, forteller hun.

Er noen typer drikker er mer populær nå i juletiden?

– Ja, eller med vintertid så er det hvertfall varm sjokolade og mye latte det går i. Te er også populært, svarer hun.

Blir det kjøpt mer av noen bakevarer nå før jul?

– Vi har fått en julebolle det går veldig mye av faktisk. Det blir vel bare mer og mer før jul, sier hun.

Merker du noen forskjell på aldersgrupper og hva de kjøper?

– Varm sjokolade er populært nå uansett alder, mens julekaffe og julenatt er det de litt eldre som kjøper, forklarer hun.

Varm kakao med krem
Rocky Road varm sjokolade, med smak av belgisk sjokolade og karamell. Foto: Mia Løkseth

Sesongbasert sirup

På Espresso House har de siruper som er sesongbasert, for å skille og definere drikkene sine.

– Hver sesong så har vi minst en ny sirup. Så for eksempel når det er Halloween så har vi pumpkinsirup. Nå når vi har nisselatte så bruker vi kanelsirup, og i Rocky Road varm sjokolade bruker vi pralinesirup. Vi selger det kun i sesong, sånn at det blir mer etterspurt, forteller barista Emma Einmo på Espresso House.

Hun utdyper at pralinesirup smaker brente mandler og er ypperlig i mange varme drikker nå til jul.

Stikkord