Nytt bakeri har tatt Sagene med storm

I august åpnet bakeriet Mjøl i Stockfleths gate 60 på Sagene. Helt siden, har det vært lange køer utenfor det lille bakeriet som ofte må melde "alt utsolgt", lenge før de faktisk stenger for dagen.

Bildet portretterer en mann, han er leder av bakeriet Mjøl. Han sitter foran et vindu

I 2020, under koronapandemien, åpnet det svært populære «Kveitemjøl» på Aker Brygge, og i august i år åpnet søster-kaféen Mjøl på Sagene. Det relativt nyåpnede bakeriet har tatt bydelen med storm og Espen Bråten har vært med på å starte eventyret. 

– Vi hadde lyst til å lage et europeisk bakeri. Hvis man ser på bakeri i europa så er det nemlig et sted der man bare dropper inn og tar det man har kjøpt med seg, forteller Bråten. 

God grunn til å åpne bakeri på Sagene

At bakeriet ble åpnet på Sagene var heller ikke en tilfeldighet. Espen bor selv i bydelen og forteller om Sagenes fine demografiske sammensetning, der det er rom for alle og et høyt utdanningsnivå. Så da det dukket opp et lokale, var det bare å gripe sjansen. 

– En bydel som Sagene med 40.000 innbyggere og så hadde de ikke et fullblodsbakeri, da var det enkelt for oss å prøve her, sier Bråten. 

Gjestene anbefaler Mjøl 

Bilde av en kvinne med en kaffekopp som sitter ute med en blå lue foran en kafé
Martine Vallan koser seg på Mjøl Foto: Ingrid Lang

Martine Vallan er gjest på Mjøl og hun tar ofte turen innom det lille bakeriet. 

– Jeg liker Mjøl fordi det fortsatt er så nytt her i bydelen. Og så er kvaliteten virkelig god, både på baksten, men særlig på de som jobber her. Så jeg anbefaler virkelig Mjøl, spesielt skolebollen deres, forteller Vallan.

Bråten med et særlig baker-budskap  

Bakst er best når det er ferskt. For Bråten er det derfor viktig at de på Mjøl alltid streber etter å ha den høyeste kvaliteten på bakevarer du kan få i byen. Men når jeg spør han hvorfor folk skal velge å besøke akkurat Mjøl, svarer han dette: 

– Jeg er opptatt av at man besøker de bakeriene i Oslo som faktisk baker på stedet og på norsk tradisjon. Men om det er hos oss på Mjøl, eller andre steder som faktisk legger mye i det, spiller ingen rolle.

– Besøk de som står opp kl 04:00 for å bake til de første gjestene kommer. Besøk et sted som setter pris på bakerne sine, sier Bråten til slutt.

Stikkord