ByLam håper på besøksrekord

For andre år på rad fylles Youngstorget med foodtrucks, lukten av lam og musikalske innslag.

ByLam er et samarbeidsprosjekt mellom Matprat og ByLarm. Ideen bak var at de så behovet for en mat- og musikkfestival, med lam som råvare. Med lam er det et mangfold av muligheter, og alle blir oppfordret til å lage nye retter med denne råvaren. Dagens utstillere tar i bruk ulike deler fra lammet, alt fra fenalår til lammekarre.

– En salig blanding, forteller Søland.

Benedicte Siland er prosjektleder for festivalen. – Lam som råvare kan brukes til mer enn fenalår og påskelam, sier hun.

Økende antall besøkende

I fjor hadde festivalen to til tre tusen besøkende, men allerede nå erfarer de en økning i antallet. Benedicte Søland håper at de kan slå rekorden, og å tippe fire tusen iløpet av dagen. 

Stikker av med innovasjonsbidrag

I løpet av kvelden vil årets ByLam bli kåret. Matprat har håndplukket en jury som vil smake seg gjennom hele rekken med utstillere, for så å kåre årets vinner. Vinneren får heder og ære, men vil også motta et innovasjonsbidrag for å utvikle flere lammeretter. Haralds Vaffel ble fjorårets vinner, og siden den gang har han åpnet to nye utsalgssteder.

– Det er tydelig at prisen fører til noe bra, og det er gøy å se, sier Søland.

Haralds Vaffel ble kåret til fjorårets ByLam. I år lager de søtpotetvafler av lammekraft, og håper det en nok til ny seier. FOTO: Thea Langkaas

 

Stikkord