Kreative smaker på Oslo Ølfestival
I år som i fjor kunne Oslo Ølfestival by på mange spennende smaker. Fredag var det duket for helgens første smakstorg.
[[{"fid":"30153","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
I seks år har prosjektleder Torleif Høyvik vært med på å arrangere Oslo Ølfestival. Høyvik forteller at planleggingen starter allerede ett år i for veien. I planleggingen inngår blant annet hvilke bryggerier som skal få stå på smakstorget.
– Vi jobber med et bredt utvalg og ser litt på hva som er i vinden. Vi ser spesielt på de som har en kreativ prosess, i tillegg til å lage godt øl.
Høyvik ser at det er noen øltyper som går igjen som favoritter hos nordmenn.
– Det er veldig mye pale ale, spesielt indian pale ale og den type litt bitre øltyper som er populært. Mange liker også aromatiske typer som har mye smak og karakterer, hvor man kan leke med litt andre ingredieser som man ikke forventer å finne i øl, som bær og urter.
– Hva er din favoritt øltype?
– Min favoritt? Det er så mye å velge mellom, så det er vanskelig å si, men jeg liker godt porter og litt sånne mørke øltyper nå på vinteren, avslutter Høyvik.